• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Prvé kolo po vianočných sviatkoch prinieslo viacero nečakaných mien v našom tradičnom výbere. Kto nás teda najviac zaujal v 20. kole Eurovia SBL?

 

Zahraničný hráč kola

Ďalšie dôležité víťazstvo Handlovej a ďalší výrazný podiel na zisku dvoch bodov v podobe výkonu amerického krídelníka Marcusa Tyusa. Hráč "Baníka" sa oprávnene pasuje do pozície ťahúňa tímu, čo preukázal aj v stretnutí proti Spišskej Novej Vsi. Na triumfe mal podiel v podobe 26 bodov, šiestich doskokov, piatich asistencií a dvoch ziskov. Zaujímavý je aj pohľad do hodnoty plus-mínus, kde mal najvyššie číslo spomedzi celého družstva - +21. Komárno nedalo doma šancu Leviciam, dobré čísla si opäť na svoje konto pripísal ich hráč Miles Bowman. Americký krídelník je už "double-double mašinou", proti Patriotom si zapísal 16 bodov, 12 doskokov, dve asistencie a tri zisky. Hladké víťazstvo Košíc nad Žilinou znamenalo priestor takmer pre všetkých hráčov na súpiske. Z legionárov najviac vynikol rozohrávač Rahmon Fletcher, autor 17 bodov, 3 doskokov, 10 asistencií a 2 ziskov. 

 

Slovenský hráč kola

Levickí Patrioti síce opäť neuspeli na komárňanskej palubovke, ale trénera Tea Hojča mohol potešiť výkon slovenského reprezentanta Borisa Bojanovského. Ten si do štatistík zapísal 13 bodov (len jedna nepremenená strela z poľa), 11 doskokov a sedem získaných faulov v prospech tímu. Tradične nesklamal pivot Interu Radoslav Rančík, v bratislavskom derby proti Karlovke dal 21 bodov, doskočil štyri lopty a pridal dve asistencie. V Žiline zaznamenal dobré čísla košický pivot Peter Sedmák, nakoniec z toho bolo 22 bodov, 2 doskoky a rovnaký počet asistencií. 

 

Šiesty hráč kola

To Sedmákov spoluhráč mal ešte v rovnakom zápase o čosi lepšie čísla. Reč je o Vladimirovi Djordjevičovi, autorovi 14 bodov (pri 100% streľbe), štyroch asistencií a troch ziskov. To všetko stihol za necelých 19 minút na palubovke. Zaujal aj ďalší Djordjevič, tentoraz komárňanský. Vuk sa podieľal na cennom triumfe proti Leviciam 14 bodmi, troma doskočenými loptami, troma asistenciami a dvoma ziskmi. Svoje si odviedol aj hráč v službách "žlto-čiernych" Michal Baťka. Karlovke dal 10 bodov, získal sedem doskokov a pridal tri asistencie. 

 

Strelec kola

V 20. kole Eurovia SBL mal najlepšiu streleckú mušku pivot Spišskej Novej Vsi Michel-Ofik Nzege, ale ani jeho 27 bodov nestačilo v konečnom meraní na ukončenie čiernej série jeho tímu. 

 

Najlepšia zostava kola

Po dlhšom čase sa objavili v našom výbere viaceré mená. Priestor na postoch rozohrávača by dostali Rahmon Fletcher z Košíc a komárňanský Boban Tomič. Pozíciu "trojky" by obsadil Marcus Tyus z MBK Handlová a pod košom by sme zverili našu dôveru do dvojice Boris Bojanovský (Levice) a Miles Bowman (Komárno).

Foto: Lukáš Droppan