Vytlačiť
Kategória: Ocenenia

Viaceré prekvapivé mená dali o sebe vedieť v 26. kole Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy. Komu teda najviac prospela krátka ligová prestávka? 

 

Zahraničný hráč kola

Dva body pre košických "býkov" sa v zápase proti Iskre Svit nerodili ľahko, ale napokon si ich zverenci trénera Miljana Čuroviča zaknihovali. Opäť bol pri tom ich pivot Svetozar Stamenkovič, na cennom triumfe mal podiel v podobe 22 bodov, deviatich doskočených lôpt a troch asistencií. Na strane hostí podala šestica hráčov Iskry heroické výkony. Podľa nás však vyčnieval najviac nad nimi Anthony Jackson. Americký rozohrávač zaznamenal cenné triple-double, do štatistík mu pribudlo 18 bodov, 11 doskokov, 10 asistencií a až osem faulov získaných v prospech tímu. Svoj herný potenciál prvýkrát výraznejšie naznačil krídelník Spišskej Novej Vsi Richard Amardi. V stretnutí s Interom sa prezentoval 33 bodmi, 9 doskokmi, 6 asistenciami, 3 ziskmi a 8 získanými faulami v prospech tímu. 

 

Slovenský hráč kola

V prievidzskom drese to bol jeho najlepší zápas v aktuálnom ročníku, o to viac bol cennejší, že mal víťaznú príchuť. Skúsený krídelník Martin Bílik potvrdil povesť trojkového snajpera, Leviciam nahádzal 22 bodov, z toho 18 po trojkových pokusoch. Okrem bodového konta si vylepšili štatistiky aj o tri doskoky. Pod vedením trénera Ivana Kurillu podáva oveľa lepšie výkony Róbert Rožánek. Talentovaný rozohrávač si pripísal na svoje konto v súboji proti Komárnu 26 bodov, dva doskoky a rovnaký počet asistencií. Už tradične v tejto kategórii nechýba rozohrávač Karlovky Dalibor Hlivák. Slovenský reprezentant pomohol k výhre nad Handlovou 22 bodmi, 7 doskokmi, 3 asistenciami, 2 ziskmi a 7 získanými faulami v prospech tímu. 

 

Šiesty hráč kola

Okrem Hliváka sa darilo aj jeho náhradníkovi v tíme. Rozohrávač Karlovky Michal Kožár v novom kalendárnom roku výrazne zlepšil svoje výkony, proti Handlovej z toho bolo 16 bodov, 2 doskoky a 4 asistencie. Levickej obrane robil výrazné problémy rozohrávač Prievidze Rodney Glasgow, autor 16 bodov, 2 doskokov a 6 asistencií. Opäť nechýba ani rozohrávač Komárna Vuk Djordjevič, na triumfe v Žiline mal podiel v podobe 13 bodov, 3 doskokov a 3 asistencií. 

 

Strelec kola

Ako jediný v 26. kole Eurovia SBL prekonal hranicu 30 bodov, ale ani 33 bodov Richarda Amardiho zo Spišskej Novej Vsi nestačilo v konečnom meraní na to, aby jeho celok uspel proti úradujúcemu majstrovi.

 

Najlepšia zostava kola

Na rozohrávku prispela Karlovka Daliborom Hlivákom a Svit Anthonym Jacksonom. Post krídelníka by sme zverili Martinovi Bílikovi z Prievidze a pod košom by si zahrala dvojica Richard Amardi zo Spišskej Novej Vsi a Svetozar Stamenkovič z Košíc.

Foto: Lukáš Droppan