Vytlačiť
Kategória: Ocenenia

Ligová prestávka je už minulosťou, základná časť Eurovia SBL má za sebou 33. kolo. Komu sa najlepšie vydaril vstup do nového mesiaca?

 

Zahraničný hráč kola

Komárno sa v domácom prostredí vytrápilo na zisk dvoch bodov, ale napokon z toho bolo vybojované víťazstvo. Vo veľkej miere sa "obuvníci" mohli spoľahnúť na produkciu amerického krídelníka Milesa Bowmana, proti Karlovke sa prezentoval 21 bodmi a 12 doskokmi. Blízko k cennému triple-double bol rozohrávač Svitu Anthony Jackson, na domácej výhre proti Handlovej sa podieľal 11 bodmi, 8 doskokmi a 10 asistenciami. Vysoký štandard si aj naďalej drží hráč Interu Nemanja Barač, v zápase so Žilinou zaznamenal 16 bodov a osem doskočených lôpt. 

 

Slovenský hráč kola

Pred reprezentačnou prestávkou kraľoval tejto kategórii a rovnaký scenár sa zopakoval aj v 33. kole. Reč je o rozohrávačovi Karlovky Daliborovi Hlivákovi, na komárňanskej palubovke z toho bolo 31 bodov, 4 doskoky, 4 asistencie a 8 získaných faulov v prospech tímu. No ani tento výkon nestačilo na víťazstvo proti vicemajstrovi. V tejto kategórii je už tradičným účastníkom hráč Svitu Pavol Lošonský, autor 20 bodov a 11 doskokov. Pohodlné víťazstvo Interu nad Žilinou bolo priestorom pre kompletné družstvo "žlto-čiernych". V dobrom svetle sa prezentoval Michal Baťka, ktorý zaznamenal 17 bodov, 3 doskoky a rovnaký počet asistencií. 

 

Šiesty hráč kola 

Mimoriadne vydarenú premiéru v drese Interu má za sebou Jermont Horton. Len necelých 20 minút mu stačilo na to, aby sa s 18 bodmi stal najlepším strelcom "žlto-čiernych" v stretnutí so Žilinou. Okrem toho pridal k svojmu výkonu aj dve asistencie. Vydarený duel má za sebou aj rozohrávač Komárna Nenad Miloševič, autor 18 bodov, dvoch doskokov a troch asistencií. Z kolektívneho výkonu Levíc si dobre čísla do štatistík zapísal Garrick Sims. Spišiakom dal 10 bodov, doskočil sedem lôpt a rozdal tri asistencie.

 

Strelec kola

Jednoznačne najlepšiu mušku mal v 33. kole rozohrávač Karlovky Dalibor Hlivák, v zápase s Komárnom sa prezentoval 31 bodmi.

 

Najlepšia zostava kola

Až s dvoma zástupcami sa dostala do ideálnej päťky 33. kola Eurovia SBL Iskra Svit - Anthonym Jacksonom a Pavlom Lošonským. Po jednom hráčovi dodal Inter Bratislava - Michal Baťka, MBK Rieker Com-Therm Komárno - Miles Bowman a VŠEMvs Karlovka Bratislava - Dalibor Hlivák

Foto: Lukáš Droppan