• 1.

    LEV Levice
    21-7 49
  • 2.

    PDA Prievidza
    18-10 46
  • 3.

    SVT Svit
    18-11 47
  • 4.

    HAN Handlová
    16-11 43
  • 5.

    KMR Komárno
    16-12 44
  • 6.

    SNV Rytieri
    15-14 44
  • 7.

    INT Inter
    11-17 39
  • 8.

    LUC Lučenec
    9-20 38
  • 9.

    NIT Nitra
    3-25 31

Základná časť Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy speje k svojmu záveru, v sobotu bolo na programe predposledné 35. kolo. Komu najlepšie vyšlo po individuálnej stránke? 

Zahraničný hráč kola

Z pozície lavičkového hráča sa presunul do základnej zostavy a hneď z toho bol najlepší výkon zahraničného hráča v 35. kole Eurovia SBL. Rozohrávač Svitu Saša Avramovič sa vrátil v plnej paráde, o čom sa v sobotu mohla presvedčiť obrana Košíc. Srbský basketbalista napokon pomohol ku kľúčovej výhre 30 bodmi, piatimi doskočenými loptami a troma ziskmi. V rovnakom stretnutí sa zaskvel aj jeho spoluhráč Anthony Jackson, autor 16 bodov, 14 doskokov, 6 asistencií a 2 ziskov. Cennú výhru si pripísala na svoje konto aj Prievidza, v súboji proti Leviciam bol dôležitou postavou Grant Sitton. Na triumfe sa podieľal 24 bodmi, 4 doskokmi a 2 asistenciami. 

 

Slovenský hráč kola

Aj v závere základnej časti sa potvrdil fakt, že Karlovke to proti tabuľkovo nižšie postaveným tímom jednoducho ide. V Handlovej z toho bolo víťazstvo o 16 bodov, významný rukopis mal na tom Roman Vido. Skúsený pivot sa v zápase prezentoval 26 bodmi, 8 doskokmi a 2 asistenciami. V rovnakom dueli, ale na domácej strane zaznamenal svoj najlepší výkon v aktuálnom ročníku Ondrej Haviar. Rozohrávač "Baníka" si zapísal do štatistík 23 bodov, 3 doskoky, 4 asistencie a až 10 získaných faulov v prospech tímu. Ani v tomto kole nechýba v tejto kategórii meno Pavla Lošonského, krídelník Svitu si pripísal na svoje konto pri výhre nad Košicami 21 bodov, 9 doskokov, 3 asistencie a 2 zisky. 

 

Šiesty hráč kola

Pre krátkodobú absenciu svojho spoluhráča musel rozohrávač Prievidze Rodney Glasgow odohrať proti Leviciam veľkú porciu minút. To však nebolo na škodu, keďže nemalou mierou prispel k cennej domácej výhre. Američanovi zapísali do štatistík 12 bodov, rovnaký počet asistencií a tiež štyri doskoky. Za Patriotov sa snažil zvrátiť stretnutie reprezentačný rozohrávač Šimon Krajčovič, no ani jeho 12 bodov, 5 doskokov, 6 asistencií a 3 zisky nestačili v konečnom meraní na zisk dvoch bodov. Pomaly, ale isto sa dostáva do formy rozohrávač "žlto-čiernych" Richard Grznár. Pri výhre nad Spišskou Novou Vsou z toho bolo 8 bodov a 10 asistencií. 

 

Strelec kola

Tentoraz si strelecký honor v 35. kole Eurovia SBL podelili dvaja hráči. Saša Avramovič a Boban Tomič dali zhodne po 30 bodov, v oboch prípadoch priniesli tieto strelecké výkony aj výhry pre svoje tímy. 

 

Najlepšia zostava kola

Za 35. kolo Eurovia SBL by sme rozohrávačsku dvojicu zverili výhradne hráčom Iskry Svit - Sašovi Avramovičovi a Anthonymu Jacksonovi. Na poste "trojky" by fungoval Dávid Abrhám z Karlovky a pod košom by bol jeho spoluhráč Roman Vido spolu s hráčom Prievidze Grantom Sittonom

Foto: Lukáš Droppan