• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Základná časť Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy je už minulosťou, pre dva tímy to bola zároveň rozlúčka so sezónou 2017/2018. Kto sa v 36. kole najlepšie po individuálnej stránke najlepšie?

 

Zahraničný hráč kola

Svoje možnosti naznačil už v predchádzajúcom kole, ale až teraz sa naplno preukázala jeho kvalita. Komárňanský pivot Justin Jackson zapadol do herného systému trénera Miloša Šporara ideálne, o čom svedčia aj výsledky tímu v závere základnej časti. V 36. kole si vyšliapli na Košice, ale na zisk piateho miesta to napokon nestačilo. Američan sa prezentoval 23 bodmi, 7 doskokmi, 2 asistenciami a rovnakým počtom blokom. To všetko pri tom stihol za necelých 24 minút. Rovnaké stretnutie, ale na strane "býkov", sa pod košom darilo Svetozarovi Stamenkovičovi. Pivot Košíc zaznamenal 26 bodov, 7 doskokov a 7 získaných faulov v prospech tímu. Prvýkrát v aktuálnom ročníku dal o sebe výraznejšie vedieť rozohrávač Handlovej Pavle Boljkovac. Na víťazstve v Žiline mal podiel v podobe 10 bodov, 7 doskokov, 11 asistencií a 2 ziskov. 

 

Slovenský hráč kola

Levice si postrážili druhé miesto po základnej časti, keď prvýkrát v aktuálnom ročníku zdolali basketbalistov Interu Bratislava. Ďalší dobrý duel do svojej zbierky pridal pivot Boris Bojanovský, autor 14 bodov, 12 doskokov a 3 blokov. Trénera Handlovej Dušana Kasuma môže tešiť pred play off forma viacerých zverencov, proti Žiline sa darilo Adamovi Štefekovi. Ten si do štatistík zapísal 18 bodov, 8 doskokov a 3 asistencie. V dobrom svetle sa so sezónou rozlúčil hráč Žiliny Jakub Merešš, v súboji s Handlovou z toho bolo napokon 18 bodov, 9 doskokov, 2 asistencie, 2 zisky, 2 bloky a 7 získaných faulov v prospech tímu. 

 

 

Šiesty hráč kola

Svit to nemal vo východniarskom derby proti Spišskej Novej Vsi ľahké, ale z lavičky sa mohol tréner Michal Madzin spoľahnúť na príspevok skúseného Vladimira Ivelju. Pivot Iskry mu dopomohol k cennému triumfu 18 bodmi a 6 doskokmi. Spomedzi tímu mal tiež najvyššie číslo v štatistike plus-mínus - +10. Už sa pomaly stáva tradíciou, že v tejto kategórii nechýba meno Michaela Fuseka. Pivot Prievidze si tentoraz zapísal do štatistík 11 bodov, 3 doskoky a 2 bloky. Po krátkej absencii na súpiske Levíc sa prihlásil o slovo Žarko Djurič. V dueli proti Interu dal 14 bodov, doskočil dve lopty a mal tiež štyri zisky. 

 

Strelec kola

Najlepšie to strieľalo v 36. kole Eurovia SBL pivotovi Košíc Svetozarovi Stamenkovičovi, no jeho 26 bodov nestačilo na zisk víťazstva proti Komárnu. 

 

Najlepšia zostava kola

Post rozohrávačov by sme za výkony v 36. kole zverili Sašovi Avramovičovi zo Svitu a Pavlemu Boljkovacovi z Handlovej. "Trojka" a "štvorka" by bola doménou Komárna, konkrétne Milesa Bowmana a Justina Jacksona. A pivotom by bol hráč Levíc Boris Bojanovský.

Foto: Lukáš Droppan