• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Aj v semifinále budeme hodnotiť najlepšie individuálne výkony z jednotlivých zápasov. Komu teda najlepšie vyšiel vstup do sérií?

 

Zahraničný hráč kola

Levický rozohrávač "Solo" Diabate opäť raz v play off preukázal svoje kvality. V prvom dueli proti Komárnu dokonca pokukoval po triple-double, napokon sa však musel uspokojiť "len" s 10 bodmi, 9 doskokmi a 7 asistenciami. Aj s jeho pomocou získali Patrioti prvý bod v sérii. Víťazne vstúpili do semifinále aj hráči Interu, svoju všestrannosť ukázal Nemanja Barač. Srbský krídelník sa prezentoval 15 bodmi, 5 doskokmi a 4 asistenciami. V rovnakom stretnutí, ale na strane hostí, robil veľké problémy pivot Košíc Svetozar Stamenkovič. V štatistikách mu svietilo 19 bodov, 16 doskokov a 3 zisky, ale nik zo spoluhráčov sa k nemu výraznejšie nepridal. 

 

Slovenský hráč kola

Skúsený pivot "žlto-čiernych" Radoslav Rančík len potvrdzuje, prečo patrí stále k ligovej špičke. V úvodnom meraní síl s "býkmi" dal 13 bodov, doskočil štyri lopty, pridal tri asistencie a rovnaký počet ziskov. V levickom drese vyšiel zápas Milanovi Žiakovi, Komárnu nadelil 17 bodov, k tomu pridal aj po dva doskoky a asistencie. Dobrú formu v play off má člen "obuvníkov" Lukáš Hoferica, v prvom zápase bolo z toho 7 bodov a 7 doskokov. 

 

Šiesty hráč kola

Hneď v prvom stretnutí sa vytiahol krídelník Interu Tomáš Mrviš, ktorý zaujal svojim výkonom. Na palubovke bol síce len niečo vyše 15 minút, ale mal stopercentnú streľbu za tri body. "Mrvo" zakončil svoje účinkovanie v zápase 15 bodmi, 2 doskokmi a 4 asistenciami. Z lavičky prispel aj jeho kolega Jermont Horton, autor 10 bodov, 3 doskokov, 2 asistencií a 2 ziskov. Tretím do partie je reprezentačný rozohrávač Šimon Krajčovič, levickému hráčovi svietilo v štatistikách 5 bodov, 3 doskoky a 5 asistencií. 

 

Strelec kola

Z úvodných semifinálových zápasov vyšiel strelecky najlepšie hráč Košíc Svetozar Stamenkovič, na Pasienkoch zaznamenal 19 bodov.

 

Najlepšia zostava kola

Za sobotňajšie výkony by sme do ideálnej päťky nominovali až trojicu zástupcov z Interu Bratislava - Nemanju Barača, Tomáša Mrviša a Radoslava Rančíka. Zostávajúce miesta by pripadli "Solovi" Diabatemu z Levíc a Svetozarovi Stamenkovičovi z Košíc. 

Foto: Lukáš Droppan