Vytlačiť
Kategória: Ocenenia

Štvrté semifinálové zápasy priniesli až prekvapivo hladké výsledky. Komu sa však zadarilo najviac po individuálnej stránke?

 

Zahraničný hráč kola

Košický pivot Svetozar Stamenkovič predvádza počas celého play off excelentné výkony, tento fakt sa potvrdil aj v ďalšom meraní síl s Interom. Pred domácim publikom sa predviedol 26 bodmi, 7 doskokmi, 3 asistenciami, 2 ziskmi, rovnakým počtom blokov a 7 plusovými faulami. Spomedzi všetkých hráčov, čo nastúpili v stredu do zápasov, mal jasne najvyšší index užitočnosti - 36. Spolu s ním sa do tejto kategórie dostal aj ďalší Stamenkovič - Pedja. Ten si zapísal do štatistík 6 bodov, 6 doskokov a 7 asistencií. V levickom drese má dobrú fazónu vo vyraďovacích bojoch Tanel Kurbas, estónsky krídelník zaznamenal na palubovke Komárna 8 bodov, 5 doskokov a 2 zisky. 

 

Slovenský hráč kola

Družstvo Levíc potiahli v štvrtom semifinálovom súboji aj slovenskí hráči. Reprezentačný rozohrávač Milan Žiak síce nastupoval do duelu z lavičky, ale to mu nezabránilo, aby dal 14 bodov, 2 doskoky a 2 zisky. Zatiaľ najvydarenejší zápas v rámci semifinále má za sebou aj jeho spoluhráč Šimon Krajčovič, autor 10 bodov a 3 asistencií. Košiciam patrí priestor pod košom, kde úraduje mimo iného Peter Sedmák. Pivot "býkov" mal v štatistikách v stredu 18 bodov, 6 doskokov a 2 asistencie. 

 

Šiesty hráč kola

Pomaly, ale isto sa dostáva zo zranenia rozohrávač Košíc Rahmon Fletcher. Svoj potenciál naznačil v Angels aréne, keď mu v štatistikách svietilo 11 bodov, 7 asistencií a 2 zisky. Tradične kvalitný výkon z pozície lavičkového hráča si zaknihoval Garrick Sims, pivot Levíc dal 7 bodov, pridal aj päť doskočených lôpt a dva zisky. V žlto-čiernom drese sa pokúšal zvrátiť duel na stranu svojho tímu Michal Baťka, ale ani jeho 9 bodov a 5 doskokov nestačilo v konečnom meraní síl na to, aby Inter uspel v Košiciach. 

 

Najlepší strelec kola

Nielenže mal jasne najvyššiu užitočnosť spomedzi hráčov v štvrtých semifinálových zápasoch, ale pivot Košíc Svetozar Stamenkovič sa s 26 bodmi stal aj jasne najlepším strelcom stredajších duelov 

 

Najlepšia zostava kola

Tri miesta pre Košice a dve pre Levice, asi tak možno charakterizovať ideálnu päťku zo stredajších zápasov. Za "býkov" by sme obsadili Vladimira Djordjeviča, Petra Sedmáka a Svetozara Stamenkoviča, v žlto-zelenom drese zaujal Tanel Kurbas a Milan Žiak

Foto: Lukáš Droppan