Vytlačiť
Kategória: Ocenenia

Druhé kolo Slovenskej basketbalovej ligy prinieslo oveľa ofenzívnejšie a produktívnejšie zápasy. Kto tentoraz naznačil svoj potenciál?

Zahraničný hráč kola 

Žilinčania získali prvé víťazstvo v sezóne, v tíme trénera Ivana Kurillu zahviezdili viacerí jednotlivci. Medzi legionármi jednoznačne vyčnieval nad ostatnými DeAndre Dickson, americký pivot odohral v zápase proti Spišskej Novej Vsi necelých 30 minút, počas ktorých zaznamenal 21 bodov (71% úspešnosť streľby z poľa), 13 doskokov (7 útočných a 6 obranných), 3 zisky a 2 bloky. Tento komplexný výkon mu vyniesol v kolónke užitočnosť hodnotu 31. Prvýkrát v novom ročníku dal o sebe výraznejšie vedieť Boban Tomič, skúsený rozohrávač mal pri víťazstve Levíc nad Lučencom na svojom konte 18 bodov (11/10 trestné hody), 4 doskoky, 8 asistencií, 3 zisky a 7 plusových faulov. V sobotu úradoval aj najužitočnejší hráč minuloročnej základnej časti Saša Avramovič. Rozohrávač Svitu sa podieľal na triumfe nad Komárnom 25 bodmi, 7 doskokmi, 3 asistenciami a 6 plusovými faulami. 

 

Slovenský hráč kola

Aj druhú kategóriu opanoval hráč z mesta pod Dubňom, Róbertovi Rožánkovi to pálilo na Spiši veľmi slušne, výsledná štatistika hovorí jasnou rečou - 26 bodov, 2 doskoky, 4 asistencie. Do sezóny vstúpili už aj "žlto-čierni", doma deklasovali Handlovú 48-bodovým rozdielom. Tréner Interu Oliver Vidin mohol rovnomerne rozložiť minutáž medzi všetkých, v rámci kolektívneho výkonu zaujala dvojica hráčov. Reprezentačný pivot Michal Baťka mal na svojom konte 13 bodov, 7 doskokov, 4 asistencie a 2 zisky, jeho spoluhráč Tomáš Mrviš si zapísal do štatistík 16 bodov, 3 doskoky, 2 asistencie a 2 zisky.

 

Šiesty hráč kola 

Oveľa vyzretejšie a skúsenejšie vyzerá v úvodných stretnutiach novej sezóny rozohrávač Levíc Šimon Krajčovič. Tento fakt predviedol aj proti Lučencu, za necelých 19 minút dal 16 bodov, doskočil štyri lopty, rozdal dve asistencie a získal šesť faulov pre svoj tím. Cenný príspevok opäť z lavičky predviedol krídelník Svitu Goran Vučičevič, autor 9 bodov, 7 doskokov a 2 asistencií. Vydarený duel, no nie s víťazným koncom, mal krídelník Spišskej Novej Vsi Matt Marshall. V zápase so Žilinou sa prezentoval 13 bodmi, 7 doskokmi, 3 asistenciami a rovnakým počtom ziskov. 

 

Strelec kola

Nielen slovenský hráč kola, ale aj strelcom kola je hráč Žiliny Róbert Rožánek. Vo víťaznom súboji so Spišskou Novou Vsou dal 26 bodov.

 

Ideálna päťka kola

Prvýkrát v aktuálnom ročníku sa dostal do výberu rozohrávač Svitu Saša Avramovič. Dvoch zástupcov pridal úradujúci majster z Levíc - Bobana Tomiča a Stevena Davisa a Žilina - DeAndreho Dicksona a Róberta Rožánka

Foto: Lukáš Droppan