• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Aj v treťom kole Slovenskej basketbalovej ligy sa bolo na čo pozerať, viacerí jednotlivci sa postarali o hodnotné výkony. Kto z nich sa prepracoval do nášho tradičného výberu?

 

Zahraničný hráč kola

Už v príprave naznačoval svoju silu, v ostrých zápasoch ju len dokazuje. Reč je o rozohrávačovi Prievidze Timovi Derksenovi. Všestranný basketbalista opäť raz preukázal svoje kvality, tentoraz v ostro sledovanom hornonitrianskom derby. Američan sa podieľal na cennej výhre svojho tímu 32 bodmi (76% úspešnosť z poľa), štyrmi doskokmi, rovnakým počtom asistencií a šiestimi plusovými faulami. Derksen má po dvoch zápasoch fenomálny priemer 30 bodov na stretnutie. Do formy sa postupne dostáva aj pivot Levíc Steven Davis. Ten sa veľkou mierou pričinil o to, že Patrioti zostali stopercentní aj po južanskom derby s Komárnom. V kolónke bodov mu svietila hodnota 24, k tomu pridal ešte štyri doskočené lopty. Aj do tretice je v tejto kategórii Američan, konkrétne Duke Shelton z Lučenca. Nováčik nebol ďaleko od víťazstva proti Interu, no ani 26 bodov, 7 doskokov, 3 asistencie a 3 zisky neboli dostačujúce na prvý dvojbodový zásah v sezóne. 

 

Slovenský hráč kola

Jeho progres na palubovke je veľmi badateľný, čo preukázal aj v náročnom dueli s Komárnom. Rozohrávač Levíc Šimon Krajčovič zažíva skvelý vstup do nového ročníka, často je v stretnutiach povestným x-faktorom v tíme trénera Tea Hojča. Slovenský reprezentant si v tradičnom derby pripísal na svoje konto 16 bodov, päť doskokov, šesť asistencií, dva zisky a deväť získaných faulov v prospech tímu (tretina z celkového počtu získaných faulov). Na to všetko mu pri tom stačilo v zápase odohrať niečo vyše 17 minút. Žilinu potiahol za druhým víťazstvom v sezóne opäť Róbert Rožánek. Talentovaný strelec tentoraz zaznamenal v zápase so Svitom 22 bodov, 5 doskokov a 3 asistencie. V drese Interu zaujal Tomáš Mrviš, na palubovke Lučenca dal 17 bodov, doskočil štyri lopty, rozdal tri asistencie a pridal ešte dva zisky. 

 

Šiesty hráč kola

"Žlto-čierni" sa opierajú o kolektívny výkon, vďaka ktorému môže kedykoľvek vystreliť niektorý z hráčov v tíme trénera Olivera Vidina. Tentoraz to vyšlo na Jamesa Kinneyho, autora 10 bodov, 3 doskokov, 8 asistencií, 2 ziskov. Leviciam pomohla k víťazstvu aj produkcia Lawrenca Alexandra, v Komárne zaznamenal 12 bodov, 4 doskoky, 3 asistencie a 2 zisky. V handlovskom drese bojoval zo všetkých síl o prvé víťazstvo v sezóne Montell Goodwin, ale ani jeho 22 bodov a 3 doskoky nestačili v konečnom meraní na Prievidzu. 

 

Strelec kola

Tridsaťdva bodov zaznamenal v Handlovej Tim Derksen, čím sa stal nielen najlepším strelcom tretieho kola, ale postaral sa aj o nové maximum sezóny 2018/2019. Americký rozohrávač okupuje v tejto štatistike zatiaľ prvé dve miesta.

 

Ideálna päťka kola

Tima Derksena tak prirodzene nájdeme aj v ideálnej päťke tretieho kola SBL, spolu s ním je jeden zástupca z Lučenca - Duke Shelton a jeden zo Žiliny - Róbert Rožánek. Zostavu uzatvára dvojica levických hráčov - Steven Davis a Šimon Krajčovič

Foto: Lukáš Droppan