Vytlačiť
Kategória: Ocenenia

Aj v tomto ročníku SBL spolupracuje redakcia webu basketliga.sk spolu s riaditeľom súťaže Petrom Mičudom a spoločnosťou Peak na vyhlasovaní „Peak hráča mesiaca“. Úvodný mesiac bol mimoriadne zaujímavý, do boja sa na slovenských palubovkách prihlásilo viacero nových hráčov. Držiteľ ocenenia však môže byť len jeden, za mesiac október je to hráč BC Prievidza Tim Derksen.

Peak hráč mesiaca október – Tim Derksen (BC Prievidza)

Prievidžania svojich náročných priaznivcov nesklamali, do nového ročníka vstúpili takmer ideálne. Po šiestom kole SBL sú na druhom mieste tabuľky, v piatich zápasoch našli len v jedinom prípade premožiteľa. Bolo ním Komárno, na jeho palubovke prehrali 76:86. Triumf si odniesli z palubovky Žiliny (83:73), Handlovej (82:77) a dvakrát vyhrali doma – nad Lučencom (86:74) a Levicami (74:67). Výraznou osobnosťou na ceste za víťazstvami bol práve 25-ročný Tim Derksen. „Veľmi si cením, že som sa stal hráčom mesiaca. Je to veľká česť, ale ešte viac si ju zaslúžia moji spoluhráči a tréneri. Sú to totiž tvrdo pracujúci ľudia, ktorí ma dostal do situácie, že hrám teraz dobre. Víťazstvá v sezóne sú však vec, ktorá bude vždy najdôležitejšia,“ vyjadril sa hráč Prievidze.

Poďme sa na jeho októbrové výkony pozrieť rečou čísel, v treťom kole sa stal zahraničným hráčom kola a do ideálnej päťky sa prebojoval v štyroch zo šiestich prípadov (v prvom, treťom, piatom a šiestom kole). Má na konte zatiaľ druhý najlepší strelecký výkon sezóny (32 bodov proti Handlovej). Derksen je s priemerom 23,2 bodu (65% úspešnosť streľby za dva body, 57% za tri body a 69% z čiary trestných hodov) na druhom mieste medzi ligovými strelcami. Okrem toho pomáha tímu 5,8 doskokmi, 2,8 asistenciami a 2,0 ziskmi (2. miesto v rámci SBL). Na svojom konte má tiež v priemere 5,8 získaných faulov (3. miesto v SBL). Index užitočnosti mu priniesol priemernú hodnotu 23,4 (2. miesto v SBL) a kladnú hodnotu má v kolónke plus/mínus bodov – +5,2.

„Som rád, že môžeme opätovne aj túto sezónu vyhlasovať v SBL Peak hráča mesiaca. Prievidzký 'univerzál' Tim Derksen dosahoval v prvých kolách veľmi slušné štatistické ukazovatele. Zaujal svojou všestrannosťou v útoku, kde mu nerobí problém streľba z väčších vzdialenosti, hra chrbtom ku košu, alebo tvorba hry. Bude zaujímavé sledovať jeho výkonnosť aj v ďalších kolách, možno už v tom najbližšom, kde sa práve Prievidza s Derksenom predstaví na palubovke Interu Bratislava v súboji o priebežné prvé miesto v SBL,“ uviedol riaditeľ súťaže Peter Mičuda.

Foto: Lukáš Droppan