Vytlačiť
Kategória: Ocenenia

Záverečné kolo prvej štvrtiny základnej časti Slovenskej basketbalovej ligy bolo plné vzrušujúcich zápasov a výkonov. Kto sa predral do nášho tradičného výberu?

Zahraničný hráč kola

Premiérové ocenenie pre nováčika z Lučenca si vyslúžil Duke Shelton. Američan sa síce neradoval z víťazstva proti Svitu, ale svojim výkonom vzbudil pozornosť. Do zápasu naskakoval z lavičky, ale jeho prínos bol opäť viac ako cenný. Do štatistík si zapísal 29 bodov (pri 82% úspešnosti streľby z poľa), 11 doskokov, 2 asistencie a až 9 plusových faulov. Tieto čísla mu vyniesli užitočnosť 36, čo je nové tohtosezónne maximum. Shelton zároveň prekonal sám seba, keďže doterajším maximum mal z októbrového zápasu proti Interu (užitočnosť 35). Rovnaký duel, ale na víťaznej strane sa mu snažil vyrovnať Saša Avramovič. Aktuálne najlepší ligový strelec potiahol Iskru k výhre 29 bodmi, okrem toho pridal aj tri asistencie. Komárno sa dočkalo dôležitého víťazstva, jednou z ústredných postáv u "obuvníkov" bol Nenad Delič. Skúsený pivot mal na svojom konte 15 bodov, 11 doskokov, 6 asistencií a najvyššiu hodnotu plus/mínus bodov spomedzi tímu - +9. 

 

Slovenský hráč kola

Výsledková kríza Prievidze pokračuje, ale výkony Richarda Körnera majú stúpajúcu tendenciu. Proti Spišskej Novej Vsi z toho bolo 24 bodov a 5 doskokov. K výhre "Novovešťanov" však pomohol Pavol Lošonský, autor 15 bodov, 8 doskokov a 3 asistencií. Ďalšie double-double v sezóne zaznamenal slovenský reprezentant Michal Čekovský. Pivot Handlovej si zapísal 16 bodov, 14 doskokov a 7 plusových faulov. 

 

Šiesty hráč kola

Darilo sa však jeho spoluhráčovi Ivanovi Mikuličovi, rozohrávač "Baníka" odťahal veľkú väčšinu duelu s Komárnom, napokon z toho bolo 13 bodov, 8 doskokov, 4 asistencie a jednoznačne najlepšia hodnota plus/mínus bodov spomedzi tímu - +14. Z komárňanskej lavičky sa oplatí vyzdvihnúť Jamala Huntera a jeho 12 bodov, 9 doskokov. V žilinskom drese mal dobré čísla DeAndre Dickson - 17 bodov, 2 doskoky a 5 asistencií. 

 

Strelec kola

Prvýkrát v sezóne si tento honor delí dvojica hráčov - Saša Avramovič a Duke Shelton. Obaja zaznamenali vo vzájomnom zápase 29 bodov. 

 

Ideálna päťka kola

Z Interu Bratislava sa do ideálnej päťky prepracoval James Kinney, za Iskru Svit Saša Avramovič, prievidzské farby háji Richard Körner. Nováčika reprezentuje Duke Shelton a Komárno Nenad Delič

Foto: Lukáš Droppan