• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Základná časť Slovenskej basketbalovej má za sebou predposledné kolo, čo bola zároveň predposledná šanca prehovoriť do boja o "Peak hráč mesiaca marec". Kto teda zaujal v 35. kole SBL?

Zahraničný hráč kola 

Lučenec finišuje so sezónou, v stredu mal na dosah výhru proti Handlovej. Blízko k tomu bol aj vďaka výraznému príspevku dvoch Američanov v kádri. Duke Shelton opäť raz potvrdil povesť hráča, ktorý sa z pohľadu štatistík radí ku špičke. V stretnutí s "Baníkom" zaznamenal 24 bodov a 16 doskokov. Mimoriadne zdatne mu sekundoval DeAngelo Isby, autor 28 bodov, 11 doskokov, 3 asistencií a 8 plusových faulov. V prievidziskom drese úradoval Rodney Glasgow, v nesmierne dôležitej konfrontácii so Svitom sa podieľal na výhre 22 bodmi, 5 doskokmi, 3 asistenciami a 2 ziskmi. 

 

Slovenský hráč kola

Handlová stále živí nádej na šiestu pozíciu, ďalší dôležitý krok prišiel z ich strany na lučeneckej palubovke. Jakub Petráš totiž dokázal adekvátne zastúpiť svojho zraneného spoluhráča Michala Čekovského, na výhre mal podiel v podobe 16 bodov, 6 doskokov a 2 asistencií. Inter sa natrápil na výhru proti Spišskej Novej Vsi, o všetkom musela rozhodnúť až záverečná štvrtina. Nielen v nej, ale počas celého zápasu sa darilo Michalovi Baťkovi. Slovenský reprezentant zakončil duel s 20 bodmi a 3 doskokmi. V prievidzskom drese je už stálicou so svojimi výkonmi Richard Körner, proti Iskre sa prezentoval 15 bodmi, 4 doskokmi, 5 asistenciami a suverénne najvyššou hodnotou plus/mínus bodov spomedzi tímu - +29. 

 

Šiesty hráč kola 

Opäť raz naskočil z lavičky a opäť raz bol veľkou hrozbou. Rozohrávač Svitu Saša Avramovič ukázal, prečo sa radí k oporám Iskry, ale aj k ligovej špičke. V Niké aréne bolo z toho 20 bodov, 7 doskokov a 2 asistencie. V levickom drese dal po dlhšej dobe o sebe vedieť Milan Žiak, v stretnutí so Žilinou zaujal 19 bodmi a 2 asistenciami. Rovnaký zápas, ale na strane hostí sa prezentoval dobrými číslami Traevon Jackson - 10 bodov, 6 doskokov, 3 asistencie a 2 zisky. 

 

Strelec kola 

Rozohrávač Lučenca DeAngelo Isby sa s 28 bodmi stal najlepším strelcom 35. kola SBL, svoj strelecký výkon by však určite vymenil za triumf BKM. 

 

Ideálna päťka kola 

V ideálnej päťke 35. kola SBL sa nachádzajú dvaja hráči Lučenca - DeAngelo Isby a Duke Shelton, po jednom kuse má Prievidza - Rodney Glasgow, Spišská Nová Ves - Joe Rocca a Handlová - Jakub Petráš

Foto: Lukáš Droppan