• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Aj v tomto ročníku SBL spolupracuje redakcia webu basketliga.sk spolu s riaditeľom súťaže Petrom Mičudom a spoločnosťou Peak na vyhlasovaní „Peak hráča mesiaca“. Po februárovom voľnejšom programe sa v marci bojovalo o čo najlepšie umiestnenie po základnej časti. V uplynulom mesiaci sme sa dočkali viacerých pozoruhodných výkonov, ale vyzdvihnúť môžeme vždy len jedného jednotlivca. Za mesiac marec je to hráč Interu Bratislava Lee Skinner.

Peak hráč mesiaca marec – Lee Skinner (BK Inter Bratislava)

Interu Bratislava sa nepodarilo dosiahnuť na prvú trofej sezóny, v domácom prostredí sa musel vo finále Slovenského pohára skloniť Levickým Patriotom. Tento výsledok priniesol zmenu na lavičke, keď Olivera Vidina nahradil Aramis Naglič. Ten si od svojho príchodu drží so „žlto-čiernymi“ stopercentnú bilanciu, bez väčších problémov zabezpečil pre klub obhajobu prvého miesta po základnej časti. Inter zakončil prvú časť sezóny sériou trinástich víťazstiev v rade, v marci postupne zdolal Handlovú, Lučenec, Komárno, Levice, Svit, Prievidzu, Spišskú Novú Ves a Žilinu. V drese bratislavského klubu sa dlhodobo darí viacerým hráčom, ale v marci o čosi viac vyčnieval Američan Lee Skinner. „Je to skvelý pocit, keď sú ocenené moje výkony v marci. Myslím si, že hrať v tíme s takým talentom, mi pomáha k tomu, aby som konštantne hral na vysokej úrovni. Preto ďakujem svojim spoluhráčom a trénerom, že ma k tomu tlačia. Už sa neviem dočkať, kedy svoju energiu a hru posuniem na ďalší level. To príde v play off. Je pre nami mnoho zápasov, v ktorých sa dá niečo dosiahnuť. Teším sa na to a viem, že rovnaký pocit majú aj moji spoluhráči,“ prezradil Skinner.

Američan tak naplno potvrdzuje povesť všestranného hráča, ktorú nadobudol už v Kolíne. V 30. kole sa stal zahraničným hráčom kola, v 29. a 30. kole sa objavil v ideálnej päťke kole. Z marcových výkonov bol najpôsobivejší ten na začiatku mesiaca, v Handlovej sa Skinner prezentoval 19 bodmi, 16 doskokmi, 2 asistenciami a 7 ziskmi (tohtosezónne maximum). Hráč Interu mal napokon v marci priemer 14,9 bodu, 9,3 doskoku, 1,5 asistencie, 1,9 zisku a priemerná užitočnosť dosahovala hodnotu 21,8. Základnú časť uzatvoril s priemerom 13,3 bodu, 6,5 doskoku, 1,8 asistencie, 1,2 zisku na zápas. V priemernej užitočnosti mu s hodnotou 17,2 len tesne unikla top 10, ale v plus/mínus bodov sa stal jasným ligovým lídrom - +12,6.

„Aj keď už bolo o víťazovi základnej časti rozhodnuté dlhšie, tak Inter nepoľavil v nasadení v stretnutiach a ukončil ju po 13-zápasovej víťaznej šnúre. Vo vyrovnanej zostave tímu sa ťažko hľadá individualita, ktorá by vyčnievala vysoko nad ostatnými, ale bez preháňania môžem povedať, že Lee Skinner takým hráčom je. Patrí od začiatku sezóny k oporám družstva a právom si zaslúži honor ' Peak hráč mesiaca marec',“ vyjadril svoj názor riaditeľ súťaže Peter Mičuda.

Foto: Lukáš Droppan