• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V treťom kole Slovenskej basketbalovej ligy sa už začínajú formovať pravidelní kandidáti do našej pravidelnej rubriky. Kto tentoraz zaujal svojím individuálnym výkonom?

 

Zahraničný hráč kola

Až dvojica hráčov koketovala v zápasoch s triple-double, teda javom, ktorý je u nás skôr ojedinelý ako pravidelný. V domácom stretnutí proti Svitu potiahol žilinský kolektív americký rozohrávač Doug Wiggins. Skúsený playmaker bol všade, svedčí o tom aj napokon jeho 16 bodov, 13 doskokov, 7 asistencií, 5 ziskov a celková užitočnosť 35. Blízko k tomu bol aj jeho krajan Andrew Guillory. Rozohrávač Prievidze režíroval hladké víťazstvo nad Komárnom, v štatistikách mu svietilo 19 bodov, 8 doskokov, 8 asistencií a 5 ziskov. Ako jediný z tejto kategórie neokúsil v sobotu večer chuť víťazstva pivot Handlovej Aleksandar Radukič. Na úspech proti Leviciam totiž nestačilo ani jeho 29 bodov a 12 doskokov. 

 

Slovenský hráč kola

Nádeje Patriotov držal na Hornej Nitre po väčšinu času rozohrávač Milan Žiak. Aj jeho zásluhou si pripísali zverenci trénera Michala Madzina premiérové víťazstvo v novom ročníku, Žiak zaznamenal 22 bodov, 2 doskoky a 2 asistencie. V rovnakom stretnutí, na rovnakej strane mu sekundoval pivot Boris Bojanovský, autor 15 bodov, 6 doskokov a 3 ziskov. Na Pasienkoch potvrdil svoju stabilitu ďalší center - Michal Baťka. Reprezentant Slovenska sa prezentoval v dueli s Lučencom 10 bodmi a 10 doskokmi. 

 

Šiesty hráč kola

Vynikajúci prínos z prievidzskej lavičky zatiaľ prináša reprezentant Bosny a Hercegoviny Ibrahim Durmo. Pri výhre nad Komárnom mu štatistéri zapísali 17 bodov, 7 doskokov, 4 asistencie a 2 zisky. To všetko stihol za necelých 19 minút. Svit držal v nádeji na úspech na žilinskej palubovke Saša Avramovič, napokon však ani jeho 25 bodov, 4 dsokoky a 3 asistencie neprinieslo zisk dvoch bodov do tabuľky. Zo širokej rotácie Interu zaujal Wes Alcegaire, v stretnutí s Lučencom z toho bolo 12 bodov, 7 doskokov a 3 asistencie. 

 

Strelec kola

Najlepšiu mušku mal v 3. kole SBL pivot Handlovej Aleksandar Radukič. Určite by však radšej 29 bodov vymenil za výhru nad Levicami. 

 

Ideálna päťka kola

V ideálnej zostave 3. kola SBL sú opäť zástupcovia z piatich klubov. Žilina dodala Douga Wigginsa, Prievidzu reprezentuje Andrew Guillory. Levické farby háji Milan Žiak, z Handlovej sa do päťky pretlačil Aleksandar Radukič a tabuľkový líder Inter Bratislava má Lee Skinnera

Foto: Lukáš Droppan