Vytlačiť
Kategória: Ocenenia

Po dlhšom čase triple-double, ale aj nové mená v našom tradičnom výbere. Komu to najviac šlo v 15. kole Slovenskej basketbalovej ligy? 

 

Zahraničný hráč kola

Svit si pochutnal na Komárne, vo svojom domácom prostredí mu pripravil najvyššiu prehru v sezóne. Excelovali viacerí jednotlivci, ale jednoznačne najviac vynikol rozohrávač Isaiah Johnson. Playmaker Iskry sa prezentoval famóznym výkonom, za 26 minút si zapísal do štatistík triple-double, konkrétne mal na svojom konte 18 bodov, 10 bodov a 17 asistencií (vyrovnanie historického rekordu SBL). Okrem toho mal ešte 5 ziskov a 6 plusových faulov, čo mu vynieslo užitočnosť 42. V drese Prievidze bol snajprom na pohľadanie Zlatko Jovanovič, skúsený rozohrávač dal 28 bodov (z toho 24 po pokusoch za tri body), 4 doskoky a 4 asistencie. Aj do tretice sa v tejto kategórii nachádza hráč na pozícii jedna, konkrétne Eric Nottage zo Spišskej Novej Vsi. Ten proti Lučencu tiež koketoval s triple-double, ale napokon sa okrem víťazstva musel uspokojiť s 22 bodmi, 9 doskokmi a 8 asistenciami.

 

Slovenský hráč kola

Handlová nepridala do svojej zbierky tretiu výhru v rade, nič na tom nezmenil ani výkon Tomáša Mrviša. Reprezentačný krídelník zaznamenal proti svojmu bývalému klubu 16 bodov, 2 doskoky, 9 asistencií a 4 zisky. Víťaznú pečať mal výkon na strane súpera, konkrétne v podaní pivota Interu Michala Baťku, autora 12 bodov, 5 doskokov, 3 asistencií a 2 ziskov. V Iskra aréne zaujal aj mladý rozohrávač Adam Monček, proti Komárnu mu štatistéri zapísali 15 bodov, 2 doskoky, 7 asistencií a 3 zisky. 

 

Šiesty hráč kola

Nevídaný prínos z lavičky mal jeho tímový kolega Saša Avramovič. Rozohrávač Svitu stihol za 19 minút zaťažiť konto súpera 26 bodmi, 5 doskokmi, 5 asistenciami a 2 ziskmi. To všetko mu vydalo na číslo 34 v kolónke užitočnosti. Vydarený debut zaznamenal v drese Spišskej Novej Vsi Vladimír Nemčok, na víťazstve nad Lučencom sa podieľal 15 bodmi a 3 doskokmi. Hosťom nepomohol ani James Murray-Boyles, autor 11 bodov, 8 doskokov a 2 asistencií. 

 

Strelec kola 

Najviac to v 15. kole SBL sypalo rozohrávačovi Prievidze Zlatko Jovanovičovi, pred televíznymi kamerami v zápase so Žilinou dal 28 bodov. 

 

Ideálna päťka

V ideálnej päťke 15. kola figurujú dvaja zástupcovia BC Prievidza, konkrétne Zlatko Jovanovič a Nikola Gačeša. Hornú Nitru reprezentuje aj Tomáš Mrviš z Handlovej. Zo Svitu sa dostal do zostavy Isaiah Johnson a za Lučenec Melsahn Basabe

Foto: Lukáš Droppan