• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Aj v tomto ročníku SBL spolupracuje redakcia webu basketliga.sk spolu s riaditeľom súťaže Petrom Mičudom a spoločnosťou Peak na vyhlasovaní „Peak hráča mesiaca“. V poslednom mesiaci kalendárneho roka 2019 malo len jedno družstvo stopercentnú bilanciu – Inter Bratislava. Z tímu úradujúceho majstra napokon padla voľba na pivota Lee Skinnera.

Peak hráč mesiaca december – Lee Skinner (Inter Bratislava)

„Žlto-čierni“ sa po konci v Európskom pohári FIBA opäť skoncentrovali na ligové dianie, dôkazom toho je fakt, že sa zverencom trénera Aramisa Nagliča podarilo naštartovať novú víťaznú šnúru. Tá aktuálne číta šesť zápasov, v rámci tejto série zdolali postupne Handlovú, Žilinu, Spišskú Novú Ves, Levice, Prievidzu a Žilinu. Aj vďaka je Inter opäť na suverénnom prvom mieste tabuľky. „Vždy je to pocta, keď uznajú vašu snahu. Myslím si, že to, že hráte dobre individuálne, má vo veľkej miere dočinenia s tímom, preto si zaslúžia vďaku moji spoluhráči a tréneri. Prvá polovica sezóny bola pre nás veľmi ťažká, ale cítim, že to teraz všetko čoraz viac začína zapadať do seba. Je to veľmi dobrý pocit, s ktorým ideme do druhej polovice sezóny,“ vyjadril sa Skinner k oceneniu, ktorého sa dočkal aj v predchádzajúcom ročníku.

Hráč Interu Bratislava sa stal najlepším zahraničným basketbalistom 16. a 17. kola, v rovnakých kolách sa tiež dostal do ideálnej päťky koly. Skinner mal v decembri priemer double-double na zápas, číselne povedané – 15,8 bodu a 10,8 doskoku. Z hľadiska priemernej užitočnosti dosahoval hodnotu 20,7 a v kategórii plus/mínus bodov mal kladnú hodnotu + 8,2. Dvadsaťsedemročný Američan patrí aj vo svojej druhej sezóne na Slovensku k hviezdam súťaže.

„Inter Bratislava opätovne dokazuje ku koncu roka po náročnom začiatku sezóny v SBL a v pohári, svoju dominantnosť v lige. Aj keď disponuje kvalitným kádrom a vyrovnanosťou na všetkých postoch, tak predsa len je Peak hráč mesiaca december Lee Skinner lídrom družstva a dlhodobo dokazuje svoju kvalitu v lige. Na jeho výkony sa môže v každom stretnutí tréner Aramis Naglič spoliehať, čo potvrdila aj jeho účasť na A4ka All-Star Game v Leviciach, kde patril v tíme 'Svet' k najlepším hráčom exhibície,“ povedal riaditeľ súťaže Peter Mičuda.

Foto: Lukáš Droppan