Vytlačiť
Kategória: Ocenenia

Prvá šestina základnej časti SBL je za nami, ani v tomto prípade nemôže chýbať tradičné ohliadnutie za kolom. Kto sa prepracoval do nášho výberu po 7. kole?

Najlepší zahraničný hráč kola 

Pod Tatrami úradovali americkí basketbalisti v dresoch Svitu, práve oni mali veľký podiel na tom, že Iskra zvíťazila nad Levicami celkom jednoznačne. Vietor v súperovej obrane robil Daqauise Andrews. Ten vo svojom druhom roku medzi "Podtatrancami" predvádza na rozohrávača vynikajúce a všestranné výkony, v tomto prípade z toho bolo 15 bodov, 4 doskoky, 10 asistencií a 6 ziskov. Mal spomedzi svojho tímu najvyššiu hodnotu plus/mínus bodov - +20 a pri pohľade na štatistiky sa postaral o viac ako tretinu bodov svojho tímu. Už v druhom stretnutí po sebe navyše úradoval jeho krajan De'sean Parsons, aj obrana Patriotov mala veľké problémy pri jeho zastavovaní. Tentoraz sa krídelník prezentoval 23 bodmi, 9 doskokmi, 4 asistenciami a 3 ziskmi.

 

Najlepší slovenský hráč kola 

Fanúšikovia Prievidze sa dočkali, Matej Majerčák dokázal vystúpiť na náš piedestál. Rozohrávač BC nadviazal na svoj výkon proti Handlovej, aj tentoraz ho bola plná palubovka a aj teraz mal výrazný podiel na víťazstve BC. Očividne mu sedí funkcia prvého rozohrávača tímu, ak to máme vyjadriť číslami, tak proti Interu zaznamenal 22 bodov, 3 doskoky, 7 asistencií a 2 zisky. Vo veľmi dobrej forme sa prezentuje tiež Róbert Rožánek. Rozohrávač Lučenca však tentoraz nedopomohol svojim výkonom k výhre, na handlovskej palubovke nestačilo ani jeho 24 bodov, 7 doskokov, 2 asistencie a 7 plusových faulov.  

 

Najlepší striedajúci hráč kola 

Pod košmi svojho ex-zamestnávateľa úradoval pivot Interu Bratislava Michael Fusek. S čoraz chladnejším počasím rozdával hráčom Prievidze čapice ako na bežiacom páse, celkovo mu štatistéri zapísali až 7. Po takmer 5 rokoch sme sa tak dočkali takéhoto čísla v kolónke blokov, 2. decembra 2015 sa takto prezentoval hráč Svitu Shore Adenekan. Okrem toho dal reprezentačný pivot 10 bodov a doskočil 5 lôpt. V rovnakom stretnutí, ale na víťaznej strane sa javí v dobrom svetle nová posila BC Zac Seljaas. Americký snajper sa podieľal na triumfe 12 bodmi, 7 doskokmi a 2 ziskmi. 

 

Ideálna päťka kola 

Ideálnu päťku 7. kola sme vyskladali nasledovne, zo Svitu sa do nej nominovalo duo Daqauise AndrewsDe'Sean Parsons. Hornú Nitru reprezentuje Matej Majerčák z Prievidze a Saša Jankovič z Handlovej. Hlavné mesto zastupuje hráč Interu Bratislava Michael Fusek

Foto: Lukáš Droppan