Vytlačiť
Kategória: Ocenenia

Základná časť Niké SBL speje do svojho záveru, hráči sa postupne "hecujú" k výrazným individuálnym výkonom. Komu sa podarilo dostať do nášho tradičného výberu za 41. kolo?

 

Najlepší slovenský hráč kola 

Pivot Interu Bratislava Michael Fusek sa hlasným spôsobom hlási o ocenenie, respektíve miestenku v niektorom z ocenení po základnej časti Niké SBL. Inak sa nedá popísať jeho aktuálna fazóna, aj keď vo Svite to na úspech nestačilo. Reprezentant Slovenska prekonal sám seba a stanovil nové tohtosezónne maximum v doskokoch. "Fusovi" svietilo v štatistikách 16 bodov, 21 doskokov a 2 bloky, s užitočnosťou 36. V Handlovej zabral v levickom drese Viktor Juríček, k dôležitému triumfu po predĺžení prispel 14 bodmi, 5 doskokmi a 3 asistenciami.

 

Najlepší zahraničný hráč kola 

Spišskí Rytieri celkom jasne a hladko potvrdili účasť v semifinále play off. V Prievidzi sa najvýraznejšie podieľal na výhre americký rozohrávač Delano Spencer, autor 29 bodov, 2 doskokov, 3 asistencií a 2 ziskov. Parádny strelecký večer mal v handlovskom drese Nikola Rakočevič, ale ani jeho 31 bodov nestačilo v konečnom meraní na Levice.

 

Najlepší striedajúci hráč kola 

Svit ešte nevzdal boj o 3. miesto po základnej časti Niké SBL. "Podtatranci" zvládli dôležitý krok proti Interu, na cennom triumfe mal výrazný rukopis Saša Avramovič. Skúsený Srb nazbieral 23 bodov, 4 doskokoy a 2 zisky. Z rotácie Spišskej Novej Vsi vyzdvihujeme Michala Čekovského, v Niké aréne sa prezentoval 14 bodmi, 7 doskokmi a 2 blokmi. 

 

Ideálna päťka kola 

Ideálna päťka 41. kola Niké SBL je mimoriadne pestrá, len málokedy sa totiž stáva, že je v nej zastúpených 5 klubov. Spišskí Rytieri v nej majú Delana Spencera, Patrioti Levice Henri Wade-Chatmana, Handlová Nikolu Rakočeviča, Iskra Svit Roberta Bakera jr. a Inter Bratislava Michaela Fuseka

Foto: Lukáš Droppan