Vytlačiť
Kategória: Ocenenia

Aj v play off Niké SBL budeme oceňovať najlepšie individuálne výkony, avšak s miernou zmenou. Z každého stretnutia vyberieme "muža zápasu". Kto to bol v súboji Lučenca s Interom, respektíve Prievidze so Svitom?

Muž zápasu BKM Lučenec - Inter Bratislava: Dominique Hawkins

Americký rozohrávač zapol do play off módu už na Pasienkoch, následne na to nadviazal aj v domácej ARENE. Dominique Hawkins bol jednoznačným lídrom "pelikánov" na ceste za mimoriadne dôležitým triumfom, ktorý znamenal odvrátenie postupového mečbalu. Playmaker Lučenca bol s 31 bodmi najlepším strelcom celého zápasu, k tomu všetkému pridal ešte 4 doskoky, 3 asistencie, 3 zisky a až 11 plusových faulov. Tentoraz k tomu pridal aj dobrú defenzívu, keď v súboji rozohrávačov jasne pretlačil interistického Lautara Lopeza. Už teraz sa tešíme, čo obaja hráči predvedú v rozhodujúcom stretnutí. 

 

Muž zápasu BC Prievidza - Iskra Svit: Miha Vašl

Prievidza opäť ukázala svoju ofenzívnu silu, v tomto prípade jednoznačne predčila hráčov Svitu. Viacerí hráči ašpirovali na ocenenie "muž zápasu", my sme si napokon vybrali slovinského snajpera. Miha Vašl decimoval ďalekonosnými strelami defenzívu Iskry, k tomu všetkému bol samozrejme aj nápomocný svojim spoluhráčom. Skúsený hráč Prievidze si do štatistík zapísal 24 bodov (najlepší strelec zápasu), 8 doskokov, 6 asistencií a 2 zisky. Okrem toho mal najvyššiu hodnotu v kolónke plus/mínus - +22. Prievidžania vycestujú v stredu pod Tatry nabudení a s vedomím, že oni nie sú tí, čo môžu niečo stratiť. 

Foto: Lukáš Droppan