Vytlačiť
Kategória: Ocenenia

Vo štvrtom kole Niké SBL mali možnosť diváci vidieť ofenzívne ladené zápasy. Kto sa dopracoval do výberu najlepších individuálnych výkonov kola?

 

Najlepší slovenský hráč kola 

Levice sa nevyhli tradične hluchým pasážam v tretej štvrtine, napokon však bez výraznejších starostí zdolali na svojej palubovke Svit. V drese Patriotov dominoval pod košom Boris Bojanovský, na svoje konto si zapísal 10 bodov, 15 doskokov, 2 asistencie a 2 zisky. Návrat do Handlovej evidentne prospel Michalovi Čekovskému, aj keď v Lučenci to na úspech nestačilo. "Čekovi" však v štatistikách svietilo príjemných 21 bodov, 8 doskokov a 2 bloky. Víťazného pocitu sa nedočkal ani Matej Majerčák, jeho Prievidza vzdorovala Spišským Rytierom až do predĺženia. Reprezentant Slovenska sa prezentoval 17 bodmi, 6 doskokmi a 6 asistenciami. 

 

Najlepší zahraničný hráč kola 

Marko Stevanovič sa postaral o nový rekord v indexe užitočnosti v tejto sezóne. Hráč Spišských Rytierov nabral vynikajúcu formu, čo dokázal v mimoriadne náročnom stretnutí s Prievidzou. Svoju pozíciu jedného z lídrov družstva potvrdil 26 bodmi, 12 doskokmi, 4 asistenciami, 2 ziskmi, 7 plusovými faulami a indexom užitočnosti s hodnotou 38. Skvelé súboje pod košom zvádzal s Tylerom Creammerom. Američan sa snažil zo všetkých síl, ale ani 31 bodov, 15 doskokov a 2 asistencie nestačili na prelomenie negatívnej šnúry Prievidze. Kvalitu na poste rozohrávača ukazuje už od samotného počiatku v drese Interu Ivan Gandia-Rosa. Portorický reprezentant dopomohol k výhre nad Komárnom 27 bodmi, 2 doskokmi a 6 asistenciami. 

 

Najlepší striedajúci hráč kola 

Ivan Gavrilovič nastúpil do predĺženia duelu Spišských Rytierov s Prievidzou vo veľkom štýle a vo výraznej miere sa postaral o to, že dva body napokon zostali u majstra. Srbskému pivotovi svietilo v štatistikách 19 bodov a 7 doskokov. Tradične výbornú energiu v drese Patriotov má Deshawn Freeman, proti Svitu mal na svojom konte 17 bodov, 9 doskokov a 2 asistencie. Z lavičky Handlovej sa ukázal v dobrom svetle Tomáš Mrviš, v Lučenci z toho bolo 16 bodov a 5 doskokov. 

 

Ideálna päťka kola 

Ideálna zostava 4. kola vyzerá mimoriadne kvalitne. Miesto v nej si vybojovali Desure Buie z Lučenca, Ivan Gandia-Rosa z Interu Bratislava, Marko Stevanovič zo Spišských Rytierov, Tyler Creammer z Prievidze a Boris Bojanovský z Levíc. 

Foto: Lukáš Droppan