Vytlačiť
Kategória: Ocenenia

Po dlhšom období je tu vyhodnotenie najlepších hráčov kola. Komu sa individuálne najviac darilo v 7. kole Niké SBL?

 

Najlepší slovenský hráč kola 

Handlová pokračuje v znamenitom vstupe do sezóny, dokumentuje to aj víťazstvo nad Interom Bratislava, vďaka čomu si postrážili stopercentnú bilanciu pred domácim publikom. S veľmi dobrými číslami zakončil tento duel skúsený rozohrávač/krídelník Tomáš Mrviš. Hráč "baníkov" mal na svojom konte 23 bodov, 5 doskokov, 8 asistencií. Lučenec si viezol zo Svitu celkom pohodlný triumf, za čo môže vďačiť aj produkcii slovenských hráčov. Svoj najlepší zápas v aktuálnom ročníku odohral Ján Zorvan, autor 14 bodov, 12 doskokov, 3 asistencií a 2 ziskov. Pečať stability má pivot Levíc Boris Bojanovský, v úspešnej repríze finále so Spišskými Rytiermi mu štatistéri zapísali 10 bodov, 10 doskokov, 2 asistencie a 5 blokov. 

 

Najlepší zahraničný hráč kola

Nováčik z Komárna zaznamenal premiérovú výhru na palubovke súpera, podarilo sa mu to v Prievidzi. Významný podiel mal na tom srbský krídelník Luka Gašič, obranu súpera zaťažil 25 bodov. Okrem toho si na svoje konto zapísal aj 8 doskokov, 5 asistencií a 3 zisky. Už tradičným menom v tejto kategórii je Marko Stevanovič zo Spišských Rytierov. Proti Leviciam nestačilo na úspech ani jeho 25 bodov, 9 doskokov a 2 asistencie. V dobrých výkonoch pokračuje aj "Peak hráč mesiaca október" Kyle Castlin z Lučenca. Vo Svite z toho bolo 25 bodov, 5 doskokov a 9 asistencií. 

 

Najlepší striedajúci hráč kola 

Svit síce neuspel proti Lučencu, ale malou náplasťou môže byť pozitívny výkon jedného ich hráča z rotácie. Konkrétne ide o amerického krídelníka Gariusa Hollomana, v štatistikách mu svietilo 30 bodov a 5 doskokov. V rovnakom zápase bol príjemným prekvapením aj Matej Siládi na strane hostí, lučenecké krídlo prispelo k výhre 20 bodmi a 3 ziskmi. Správny prínos z lavičky poskytol Patriotom Deshawn Freeman, na Spiši zaznamenal 10 bodov a 11 doskokov. 

 

Ideálna päťka kola 

Do ideálnej zostavy 7. kola Niké SBL sa prepracovali niektoré nové mená, takže poďme na to. Lučenec má dvojité zastúpenie v podobe Kyla Castlina a Jána Zorvana. Za Handlovú je to Stefan Milivojevič, z Komárna Luka Gašič a za Spišských Rytierov Marko Stevanovič

Foto: Lukáš Droppan