Vytlačiť
Kategória: Ocenenia

Víťazná séria hosťujúcich tímov pokračovala aj v 13. kole Niké SBL. Komu sa podarilo v tomto prípade dostať do nášho výberu najlepších individuálnych výkonov?

 

Najlepší slovenský hráč kola 

Súboj Handlovej s Levicami priniesol stret viacerých kvalitných slovenských hráčov. Víťazné z neho vzišli napokon Patrioti, na poste rozohrávača už tradične solídne dirigoval hru Šimon Krajčovič. Skúsený playmaker dopomohol k ďalšiemu triumfu svojho tímu 15 bodmi, 5 doskokmi, 9 asistenciami a 4 ziskmi. Už pravidelným menom v tejto rubrike je Michal Čekovský. Pivot "baníkov" si v tomto prípade zapísal na svoje konto 20 bodov, 7 doskokov, 4 asistencie a 3 zisky, v koncovke však citeľne chýbal tímovým kolegom. Svoj najlepší zápas v drese Spišských Rytierov má za sebou Dalibor Hlivák, jeho výkon mal napokon víťaznú pečať. K triumfu v Lučeneci prispel 19 bodmi, 3 doskokmi, 4 asistenciami a 2 ziskmi. 

 

Najlepší zahraničný hráč kola

Status najlepšieho hráča za mesiac november potvrdil mimoriadne dominantným spôsobom. Komárňanský Luka Gašič sa pod Tatrami utrhol z reťaze, Svitu nadelil 35 bodov, čím stanovil nové tohtosezónne bodové maximum. Okrem toho pridal na svoje konto 12 doskokov, 3 asistencie a 9 získaných faulov. Konečná hodnota indexu užitočnosti priniesla číslo 41, čo je druhá najvyššia hodnota aktuálneho ročníka Niké SBL. Prišiel, vrátil sa a zvíťazil, tak by sa dal v skratke charakterizovať výkon Trevora Blondina v drese Interu Bratislava. Rozohrávač "žlto-čiernych" nadviazal na svojho kolegu - Ivana Gandia-Rosu, vo viacerých ohľadoch ho napodobnil v Prievidzi, akurát z toho bol dôležitý úspech pre tím. Blondinovi svietilo v štatistikách 33 bodov, 7 doskokov, 2 asistencie a 2 zisky. Istotou v drese Rytierov je Marko Stevanovič, preukázal to aj v Lučenci, kde mu štatistéri zapísali 25 bodov, 8 doskokov, 3 asistencie, 2 zisky a až 12 získaných faulov. 

 

Najlepší striedajúci hráč kola 

Nielen Luka Gašič, ale istotu v drese Komárna je aj jeho kolega Vuk Djordjevič. Opäť to potvrdil aj proti Svitu, v tomto stretnutí zaznamenal 23 bodov, 7 doskokov a 2 asistencie. Na domácej strane zaujal Ian Kinard, americký krídelník sa prezentoval 20 bodmi, 9 doskokmi a 2 asistenciami. Spoľahlivý výkon predviedol aj Jure Zubac z Interu Bratislava, na palubovke Prievidze dal 20 bodov, 7 doskokov a 3 bloky. 

 

Ideálna päťka kola 

Do ideálnej zostavy 13. kola Niké SBL sa dostali opäť dvaja zástupcovia Interu Bratislava, konkrétne Trevor Blondin a Jure Zubac. Toto duo dopĺňa Desure Buie z Lučenca, Marko Stevanovič zo Spišských Rytierov a Luka Gašič z Komárna. 

Foto: Lukáš Droppan