Vytlačiť
Kategória: Ocenenia

Tieto dni patria v Niké SBL dohrávkam, preto sa aj uzatvárajú niektoré staršie kolá. Kto sa dostal do výberu najlepších individuálnych výkonov za kolo č. 8?

Najlepší slovenský hráč kola 

V zápase Prievidze so Svitom platí už dlhšiu dobu formulka, že sa proti svojmu bývalému klubu vždy vytiahne Jakub Mokráň. To sa potvrdilo aj v Niké aréne, kde reprezentant Slovenska predviedol svoj najlepší tohtosezónny výkon. Na víťazstve mal podiel v podobe 21 bodov a 14 doskokov. Neotrasiteľnou stálicou tejto kategórie je momentálne pivot Handlovej Michal Čekovský. To, že je vo forme, potvrdil tiež proti Komárnu, aj keď jeho 21 bodov, 14 doskokov, 2 asistencie, 2 bloky a 9 plusových faulov na úspech nestačili. Aj do tretice tu máme pivota, konkrétne zo Spišských Rytierov. Michal Baťka potvrdil svoje skúsenosti proti Interu Bratislava, na svojom konte mal 12 bodov, 8 doskokov, 2 asistencie a 2 bloky. 

 

Najlepší zahraničný hráč kola 

Levice uspeli v Lučenci a vo veľkej miere môžu za to vďačiť svojmu rozohrávačovi DaVonté Lacymu. Ten mal ešte v polovici novembra mimoriadne silný večer, dokumentuje to 25 bodov, 5 doskokov a 4 doskoky v jeho podaní. Rozohrávač Interu Bratislava Trevor Blondin patrí k najlepším strelcom súťaže, čo sa ukázalo aj na Spiši. Konečných 27 bodov a 7 doskokov ale v tomto prípade na výhru nestačilo. V Prievidzi zaujal okrem Mokráňa aj Saša Avramovič, rozohrávač Svitu mal na svojom konte 25 bodov, 4 doskoky a 2 asistencie.  

 

Najlepší striedajúci hráč kola 

Vuk Djordjevič je veľmi dôležitým členom súpisky Komárna, čo sa ukázalo aj v Handlovej. K triumfu prispel 26 bodmi, 9 doskokmi a 3 asistenciami. V rovnakom zápase, ale na domácej strane zaujal rozohrávač James Kinney, autor 14 bodov, 5 doskokov a 3 asistencií. V lučeneckom drese zaujal s 13 bodmi a 5 doskokmi Ján Zorvan. 

 

Ideálna päťka kola 

Najlepšia pätica 8. kola Niké SBL vyzerá mimoriadne zaujímavo. Je v nej Trevor Blondin z Interu Bratislava, DaVonté Lacy z Levíc, Vuk Djordjevič z Komárna, Jakub Mokráň zo Svitu a Michal Čekovský z Handlovej. 

Foto: Lukáš Droppan