Vytlačiť
Kategória: Ocenenia

Po veľmi dlhom čase sa podarilo uzatvoriť kolo. Komu to individuálne najlepšie šlo v 22. kole Niké SBL?

Najlepší slovenský hráč kola 

Inter raboval body na Spiši, v defenzívne ladenom zápase vynikali silné individuality na strane zverencov trénera Olega Meleščenka. Jednou z nich bol Michael Fusek, reprezentačný pivot sa zaskvel opäť raz skvelým výkonom. Na jeho konte mu svietilo 22 bodov, 16 doskokov a 3 asistencie. Prievidza si drží nádej na play off, vo "štvorbodovom" zápase uspela proti Svitu. Vďačiť môže aj Matejovi Majerčákovi, autorovi 18 bodov, 5 doskokov a 8 asistencií. Úspešná bola aj Handlová, bez výraznejších problémov si poradila s Komárnom. Tomáš Mrviš prispel k tomuto úspechu 9 bodmi, 6 doskokmi, 10 asistenciami a 6 ziskmi. 

 

Najlepší zahraničný hráč kola 

Patrioti prišli o svoju víťaznú sériu v Lučenci, nič na tom nezmenil ani skvelý výkon Deshawna Freemana. Americký pivot sa prezentoval 21 bodmi, 15 doskokmi, 2 ziskmi a 2 blokmi. Na strane "pelikánov" totiž tradične ťahal svoj tím Desure Buie, úspešné stretnutie zakončil s 20 bodmi, 4 doskokmi a 3 asistenciami. V žlto-čiernom drese Interu sa opäť raz ukázala kvalita Jureho Zubaca, proti Spišiakom mu svietilo v štatistikách 15 bodov, 7 doskokov, 2 asistencie, 2 zisky a 4 bloky. 

 

Najlepší striedajúci hráč kola 

S pozíciou "lavičkového" hráča sa vysporiadal veľmi dobre, čo dokazuje aj jeho výkon proti Komárnu. Rozohrávač Handlovej Jordon Talley zaznamenal 16 bodov, ku ktorým pridal 6 asistencií. V lučeneckých radoch je tradične spoľahnutie na Dalana Ancruma, v súboji s Levicami mal na konte 8 bodov, 5 doskokov a 2 asistencie. Rytieri nečakane stratili doma body s Interom, nič na tom nezmenilo 5 bodov, 6 doskokov a 4 asistencie v podaní Dalibora Hliváka. 

 

Ideálna päťka kola

Ideálna päťka 22. kola Niké SBL má po dlhom čase slovenskú prevahu. Z domácich hráčov sa dostalo do nej trio - Matej Majerčák z Prievidze, Tomáš Mrviš z Handlovej a Michael Fusek z Interu. Zostávajúce miesta obsadili Američania, konkrétne Desure Buie z Lučenca a Deshawn Freeman z Levíc. 

Foto: Lukáš Droppan