Vytlačiť
Kategória: Ocenenia

Kolá zo základnej časti Niké SBL rýchlym tempom ubúdajú, v pondelok večer sa podarilo uzatvoriť 25. kolo. Komu sa ušlo miesto v našom tradičnom výbere?

Najlepší slovenský hráč kola 

Spišskí Rytieri vyriekli definitívny ortieľ nad tým, že sa Prievidza v tohtoročnom play off nepredstaví. Na jej palubovke triumfovali aj vďaka Michalovi Baťkovi, na svojom konte mal 17 bodov a 3 doskoky. Lučenec sa podarilo uspieť v Handlovej, pivotovi BKM Jánovi Zorvanovi svietilo v štatistikách 14 bodov, 5 doskokov a 2 asistencie. Svitu sa nepodarilo nájsť víťazný recept na Levice, nič na tom nezmenilo ani 19 bodov, 5 doskokov a 2 zisky v podaní Jakuba Mokráňa. 

 

Najlepší zahraničný hráč kola 

Legionári mali v 25. kole svoj deň, svedčia o tom viaceré porozuhodné výkony. Ten s víťaznou príchuťou bol v podaní krídelníka Lučenca Dalana Ancruma, v handlovskej hale zaujal s 24 bodmi, 12 doskokmi, 5 asistenciami a 2 ziskmi. Ďalší mimoriadne kvalitný výkon si pridal do zbierky hráč Interu Jure Zubac, no proti Komárnu to dva body do tabuľky neprinieslo. Bosniackemu pivotovi štatistéri zaznamenali 26 bodov, 13 doskokov, 3 asistencie a 2 zisky. Na víťaznej strane totiž stal Jorden Duffy, americký rozohrávač sa podieľal na tímovom úspechu 25 bodmi, 8 doskokmi, 2 asistenciami a 3 ziskmi. 

 

Najlepší striedajúci hráč kola 

Spišiakov dobre zahrala aj lavička, najviac z nej vynikal David Dennis. Rozohrávač "Novovešťanov" si zapísal na svoje konto 13 bodov, 4 doskoky, 9 asistencií a 6 ziskov. Tradičným ťahúňom z levickej rotácie je Deshawn Freeman, vo Svite zaznamenal 11 bodov, 6 doskokov a 2 zisky. To isté platí aj o komárňanskom Vukovi Djordjevičovi, proti Interu mal 12 bodov, 7 doskokov a 3 asistencie. 

 

Ideálna päťka kola 

Ideálna päťka 25. kola prináša pestrú paletu hráčov. Na rozohrávke by boli David Dennis zo Spišských Rytierov a Jorden Duffy z Komárna. Krídelnícke posty by obsadili Dalan Ancrum z Lučenca a DeAndre Abram z Handlovej. Pozíciu pivota by sme zverili Juremu Zubacovi z Interu. 

Foto: Lukáš Droppan