Vytlačiť
Kategória: Ocenenia

Dva dohrávkami sa uzatvorili dve rôzne kolá Niké SBL. Najskôr sa pozrieme na kolo s poradovým číslom 23. Komu sa podarilo prepracovať do nášho výberu za toto sledované obdobie?

Najlepší slovenský hráč kola 

Patrioti majú po reprezentačnej prestávke opäť dobrú formu, čo ukázali na začiatku marca aj proti Interu Bratislava. Levické družstvo zase raz potiahol ich líder na rozohrávke - Šimon Krajčovič. Do štatistík si pri víťazstve svojho tímu zapísal 20 bodov, 7 doskokov, 6 asistencií a 3 zisky. Svit v závere základnej časti naberá hernú formu, dokázal to aj v súboji s Handlovou. Z tímu Iskry vyčnieval Jakub Mokráň, autor 20 bodov a 6 doskokov. Na hosťujúcej strane zaujal s 27 bodmi, 6 doskokmi a 2 doskokmi Michal Čekovský. 

 

Najlepší zahraničný hráč kola 

Stretnutie pod Tatrami si "ukradol" Saša Avramovič. Rozohrávač "medveďov" ukázal, prečo je stálicou v modrom-žltom drese Svitu. Proti Handlovej nadelil súperovi 30 bodov, k tomu doskočil 11 lôpt a pridal 3 asistencie, tiež 2 zisky. Ani skvelá strelecká forma Jordena Duffyho nepriniesla na konci januára úspech proti Spišským Rytierom. Americký rozohrávač mal na svojom konte 33 bodov, 4 doskoky, 4 asistencie a 4 zisky. Na víťaznej strane bol totiž na rozohrávke David Dennis, štatistéri mu zapísali 18 bodov, 9 doskokov, 7 asistencií a 3 zisky. 

 

Najlepší striedajúci hráč kola

Na dôležitú oporu z lavičky sa v Lučenci vypracoval Dalan Ancrum. Naplno to preukázal aj na palubovke Prievidze, k výhre svojho tímu prispel 22 bodmi a 5 doskokmi. V Komárne sa osvedčilo naskakovanie do zápasu Vukovi Djordjevičovi, v tomto prípade z toho bolo 10 bodov, 10 doskokov a 6 asistencií. Medzi Rytiermi zaujal Ben Richardson, na juhu Slovenska zaznamenal 18 bodov a 2 doskoky. 

 

Ideálna päťka kola 

Ideálnu zostavu 23. kola sme zložili zo zástupcov piatich klubov. Pekne po poriadku, na postoch rozohrávačov sú Šimon Krajčovič z Levíc a Jorden Duffy z Komárna. Krídla obsadili Saša Avramovič zo Svitu a Dalan Ancrum z Lučenca. Post pivota by obsadil Michal Čekovský z Handlovej. 

Foto: Lukáš Droppan