Vytlačiť
Kategória: Ocenenia

Tretie semifinálové zápasy priniesli mnoho vzruchu, obom tímom, ktoré prehrávali vo svojich sériách, sa podarilo odvrátiť prvý mečbal. Komu patrilo sobotňajšie dianie na palubovkách?

Muž zápasu Patrioti Levice - Spišskí Rytieri: Marko Stevanovič

Člen All Star tímu základnej časti naplno preukázal svoju dôležitosť v kádri úradujúceho majstra. Spišským Rytierom sa najmä vďaka nemu podarilo prvýkrát v sezóne zdolať Patriotov Levice. Marko Stevanovič sa navyše evidentne nebál hrať "psychologické" hry so súperom, čo dodalo tretiemu semifinálovému zápasu šťavu. V prvom rade ale boli podstatné jeho herné štatistiky, ktoré boli výrazné - 24 bodov, 15 doskokov a 8 plusových faulov. To všetko pri indexe užitočnosti 32, čo je najvyššia hodnota spomedzi sobotňajších dvoch semifinálových zápasov.  

 

Muž zápasu BC Komárno - BKM Lučenec: Vuk Djordjevič

Najlepší striedajúci hráč základnej časti opäť raz potvrdil, že ocenenie je aj počas play off v správnych rukách. Srbský basketbalista získal v treťom semifinálovom zápase asi kľúčový obranný doskok, vďaka ktorému sa Lučencu nepodarilo premeniť záverečný útok v riadnom hracom čase. Mimo toho však bol počas celého času ústrednou postavou komárňanského tímu, najmä z pohľadu streleckej fazóny. Vuk Djordjevič pomohol k odvráteniu konca sezóny "diablov" 26 bodmi, 8 doskokmi a 2 asistenciami.  

Foto: Lukáš Droppan