• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Štvrté kolo Niké SBL prinieslo plejádu pozoruhodných individuálnych výkonov. Kto sa dostal do nášho tradičného výberu?

Najlepší slovenský hráč kola 

Televízny súboj Levíc so Svitom priniesol strhujúci basketbal s dvoma predĺženiami. Okrem toho to bola šou v podadní viacerých hráčov. Zo Slovákov vyzdvihujeme domáceho kapitána Martina Bachana, presne tým najlepším spôsobom nasmeroval tím k výhre. Reprezentačný krídelník dokonca koketoval s triple-double, v štatistikách mu napokon svietilo 13 bodov, 8 doskokov, 8 asistencií. V Lučenci vyšla premiéra novému trénerovi, o výhre rozhodol buzzer beaterom Juraj Láštic, autor 15 bodov. Po absencii v Alpsko-jadranskom pohári sa pivot Spišských Rytierov Michael Fusek trochu pomalšie rozbieha, proti Handlovej pomohol k úspechu 7 bodmi, 5 doskokmi a 3 blokmi. 

 

Najlepší zahraničný hráč kola 

Vraciame sa do Levíc, kde to bol večer Deshawna Freemana. Smeče, bloky, obrovská energia, to všetko Američan proti Svitu predviedol. Freeman naskakoval síce z lavičky, ale ani to mu nezabránilo, aby odohral najlepší zápas v drese Patriotov. Celkovo mal na svojom konte 23 bodov, 17 doskokov, 4 asistencie, 4 zisky a 2 bloky, čo vydalo na index 42. Ešte o čosi lepšie bol na tom na druhej strane Kayo Goncalves, obrane majstra zatopil 33 bodmi, k tomu mal aj 16 doskokov, 2 zisky a 4 bloky. Povesť najlepšieho ligového strelca potvrdil opäť raz rozohrávač Spišských Rytierov Isaiah Washington, na hornej Nitre v Handlovej zaznamenal 30 bodov, 2 doskoky, 3 asistencie a 2 zisky. 

 

Najlepší striedajúci hráč kola

Ideálne mu z lavičky vypomohol tímový kolega Patrick McGlynn, na výhre svojho tímu mal podiel v podobe 31 bodov, 3 doskokov a 4 asistencií. Prievidzi vyšli dokonale oslava 75. výročia založenia klubu, k triumfu nad Komárnom pomohol nemalým dielom Stevan Gligorijevič s 12 bodmi, 5 doskokmi a 2 blokmi. S tímom Lučenca sa postupne zžíva Elyjah Goss, k úspechu nad Interom Bratislava sa podieľal 12 bodmi, 9 doskokmi a 3 asistenciami. 

 

Ideálna päťka kola

Ideálna päťka 4. kola je zložená z hráčov dvoch zápasov. Z duelu Patriotov Levice s Iskrou Svit sme vybrali Deshawna Freemana, respektíve Kaya Goncalvesa. Zo súboja Handlovej a Spišských Rytierov padľa voľba na Keona Clergeota s Eli Scottom, dopĺňa ich Isaiah Washington

Foto: Lukáš Droppan