Vytlačiť
Kategória: Ocenenia

V piatom kole Niké SBL víťazili prevažné tímy, jedinou výnimkou boli Levice. Komu sa po individuálnej stránke najviac darilo? 

Najlepší slovenský hráč kola 

Repríza semifinále Komárna s Lučencom bola jednoznačnou záležitosťou domácich "diablov". K úspechu ich výrazne potiahli najmä hráči z lavičky, zo Slovákov platí toto tvrdenie o Samuelovi Volárikovi. Reprezentačný krídelník zaznamenal 10 bodov, 5 doskokov, 2 asistencie, 2 zisky a 2 bloky. Víťazná séria Spišských Rytierov sa skončila proti Leviciam, nič na tom nezmenilo ani 10 bodov, 9 doskokov a 3 bloky v podaní Michaela Fuseka. Po zranení sa postupne dostáva do formy Stanislav Baldovský, krídelník Svitu nasmeroval svoj tím k víťazstvu nad Prievidzou 11 bodmi. 

 

Najlepší zahraničný hráč kola 

Po veľmi dlhom čase začal ako člen základnej zostavy, ale to nič nezmenilo na hernom prínose, respektíve výkone. Reč je o Deshawnovi Freemanovi, druhé kolo po sebe si uchmatol túto kategóriu. V sledovanom súboji o čelo tabuľky dopomohol Patriotom k úspechu 17 bodmi, 10 doskokmi, 2 asistenciami a 2 ziskmi. V neďalekom Svite opäť úradoval Kayo Goncalves, brazílsky basketbalista mal v štatistikách 16 bodov, 12 doskokov a 4 asistencie. Inter zostal na Vietnamskej stopercentný, vďačiť za to môže aj Jonasovi Zakasovi. Litovský rozohrávač zaznamenal 25 bodov, 5 doskokov a 3 asistencie. 

 

Najlepší striedajúci hráč kola

Komárňanská lavička mala veľký podiel na hladkom triumfe nad Lučencom, najvýraznejšie z nej vyčnieval Demarkus Stuckey. Skúsený playmaker potvrdzuje svoju výbornú fazónu, na domácej palubovke mu v štatistikách svietilo 23 bodov, 5 doskokov a 3 asistencie. Do formy sa postupne dostáva najnovšia akvizícia Interu Joseph Allen, proti Handlovej mal na svojom konte 11 bodov, 10 doskokov, 3 asistencie a 2 zisky. Spišiaci doma neuspeli proti Leviciam, súperovi sa podarilo udržať Patricka McGlynna na 15 bodov, 4 doskokoch a 2 ziskoch.

 

Ideálna päťka kola

Ideálna päťka 5. kola je opäť výhradne zahraničná. Za Inter sa do nej dostal Jonas Zakas, z Komárna je to Demarkus Stuckey, farby Svitu háji Kayo Goncalves a zostávajúce dve miesta patria Leviciam, konkrétne Tre McCallumovi a Deshawnovi Freemanovi

Foto: Lukáš Droppan