• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

November síce nepriniesol až takú veľkú zápasovú porciu, to však neznamená, že by sme nevybrali „Peak hráča mesiaca“. Voľba padla na J.P. Moormana z Interu Bratislava.

Peak hráč mesiaca október – J.P. Moorman (Inter Bratislava)

Pre 24-ročného Američana je pôsobenie v Interi Bratislava prvou destináciou v jeho profesionálnej kariére a už od úvodu bolo jasné, že vedenie „žlto-čiernych“ malo opäť raz šťastnú ruku pri výbere, ako tomu bolo aj v predošlých rokoch pri iných menách. Moorman naznačil svoj potenciál už na predsezónnom Federálnom pohári a následne to v Niké SBL naplno rozbalil. Aj s jeho prispením je Inter najväčším prekvapením doterajšieho ročníka, v novembri vyhral všetky 4 zápasy a je zaslúžene na čele ligy.

Oficiálne krídlo Interu, ale vlastne všestranne využiteľný hráč, je jeden z oporných pilierov v zostave trénera Danila Rakočeviča. Po pomalšom rozbehu v októbri, to bol v uplynulých týždňoch ako keby úplne iný hráč. Moorman mal v novembri priemer 21,8 bodu, 10,5 doskoku, 3,5 asistencie a 1,5 zisku na zápas. To všetko mu vynášalo priemernú užitočnosť na hodnote 26,5 a vysoko kladná bola hodnota aj plus/mínus bodov – 8,5. Za zmienku stojí aj vynikajúca streľba za 3 body, na úrovni 53 percent a takmer totožnú úspešnosť mal aj za dva body.

Interu sa v novembri podarilo vyhrať všetky stretnutia s tímami top štvorky – Svitom, Spišskými Rytiermi a Levicami. Svoj najlepší individuálny výkon predviedol pod Tatrami, kde bol s 27 bodmi, 13 doskokmi, 2 asistenciami a 3 ziskami jedným zo strojcom veľkého obratu. Moorman vstupoval do decembra s priemerom 13,6 bodu na zápas, v doskokoch bol na 10. mieste v rámci s ligy s číslom 7,3 a v asistenciách bol na 8. priečke (3,1). S užitočnosťou 16,3 atakuje najlepšiu desiatku, to isté platí aj o plus/mínus bodoch (5,8).

„November bol pre mňa dobrý. Cítil som, že sa podarilo upraviť hru na úroveň fyzickosti Niké SBL. Mal som ťažký vstup do sezóny, trápilo ma zranenie členku, ale vedel som, že keď budem zdravý, tak budem platnejším hráčom. Všetko to začalo vo Svite, po tomto zápase som vedel, že mám potenciál byť lepším hráčom, ako tomu bolo v predošlom mesiaci. Som vďačný za to, že mi moji spoluhráči a tréneri veria, pretože vďaka ním si verím v kľúčových momentoch. Najlepšou časťou mimo mojich výkonov v novembri je fakt, že sme neprehrali a dostali sa na čelo ligy. V pozícii lídra súťaže chceme pokračovať v progrese, aby sme sa na play off čo najlepšie pripravili,“ povedal Moorman, Peak hráča mesiaca november.

Foto: Lukáš Droppan