• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Výkonný výbor Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) schválil na svojom stretnutí menoslov trénerov, ktorí povedú mládežnícke reprezentácie Slovenska. Družstvo do 20 rokov bude viesť Maroš Helmecy, do 18 rokov Karol Wimmer a kategóriu „U16“ zastreší Peter Sestrienka.

V nesúťažných kategóriách, ktoré nemajú majstrovstvá Európy, obsadila SBA troch trénerov. Najmladšiu kategóriu „U13“ bude pripravovať mládežnícky tréner MBA Prievidza Marek Bulík. O rok starších chlapcov povedie kouč Lokomotívy Sereď Jozef Ištok. Záverečnú nesúťažnú kategóriu si zobral na starosť Richard Ďuriš z BSC Bratislava.

Okrem toho SBA zaplnila aj ďalšie tri stoličky, ktoré na budúci rok čaká B-kategória majstrovstiev Európy. Hlavným trénerom tímu do 16 rokov sa stal Peter Sestrienka, aktuálne pôsobiaci v MBA Prievidza. Bývalý kouč mužského BC sa v posledných rokoch angažuje v mládeži, na Hornej Nitre si zahral s mladíkmi v Európskej mládežníckej basketbalovej lige (EYBL). V rámci reprezentácie to bude jeho premiéra.

Kategória do 18 rokov sa bude pripravovať pod dohľadom Karola Wimmera. V súčasnosti šéftréner mládeže v Interi Bratislava sa v rámci reprezentácie posunul o kategóriu vyššie, pred rokom totiž viedol družstvo do 16 rokov. Cieľavedomá práca Wimmera na Pasienkoch sa preukázala na nedávnych majstrovstvách Slovenska, kde pre „žlto-čiernych“ vybojoval titul v kategórii juniori a kadeti, tiež bronz s mladšími žiakmi. Interisti boli počas leta medzi chlapcami najúspešnejším klubom.

Najstarší tím „U20“ si zobral na starosť Maroš Helmecy, pre ktorého to v novej sezóne nebude len premiéra na poste hlavného trénera v BC Prievidza, ale aj pri reprezentácii Slovenska. Bývalý mládežnícky tréner roka doteraz zastával post asistenta trénera, v národných výberoch konkrétne pri družstve do 18 a 20 rokov. Okrem pôsobenia v BC Prievidza, trénuje aj v mládežníckom MBA Prievidza.

Družstvá do 16, 18 a 20 rokov čakajú budúci rok B-kategórie majstrovstiev Európy. Všetky reprezentačné výbery sa počas sezóny budú priebežne stretávať na kempoch, respektíve turnajoch.

 

Prehľad mládežníckych trénerov reprezentácie Slovenska:

„U13“ - Marek Bulík

„U14“ - Jozef Ištok

„U15“ - Richard Ďuriš

„U16“ - Peter Sestrienka

„U18“ - Karol Wimmer

„U20“ - Maroš Helmecy

Foto koláž: Lukáš Droppan