• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Jedným z navrátilcov do reprezentačného dresu Slovenska je krídelník Interu Bratislava Tomáš Mrviš, ktorý tak úspešne doviedol svoju cestu z náročného zranenia. V rozhovore okrem iného prezradil, čo môže byť cestou k úspechu proti Macedóncom.

„Mrvo“ bol naposledy súčasťou reprezentácie v roku 2015, odvtedy sa však udialo mnoho vecí. Prišiel do Interu, zažil zranenie, ktoré ohrozilo jeho basketbalovú kariéru. Z neho sa však dokázal dostať, vrátil sa na palubovky a v predchádzajúcej sezóne získal so „žlto-čiernymi“ majstrovský titul. V lete ešte v reprezentácii chýbal, ale na novembrové stretnutie predkvalifikácie ME 2021 proti Macedónsku už jeho meno v nominácii nechýbalo. „Leto je už za nami. Je potrebné pozerať sa na prácu, ktorá na nás teraz čaká. Po dlhšej pauze som spať. Som rád, že som zdravý a cítim sa dobre. Teším sa opäť na reprezentovanie,“ uviedol Mrviš k svojmu návratu do reprezentácie.

Na Slovensko čaká v rámci novembrového „asociačného bloku“ len jeden súper. Macedóncov dôverne poznajú, v lete s nimi odohrali v rámci prípravy dve stretnutia. „Macedónsko je basketbalová krajina. Určite budú hrať tvrdý a agresívny basketbal. Tréneri postupne pripravujú skauting, aby sme na štvrtok boli pripravení. Keď však chceme uspieť, tak len tímovou hrou. Musíme hrať v útoku kolektívne, požičiavať si loptu a v obrane zabojovať jeden za druhého,“ vyjadril krídelník Interu názor na najbližšieho súpera.

Krátky reprezentačný blok bude pre Mrviša aj ideálnou možnosťou k naberaniu ďalších skúseností, k slovenskému tímu sa totiž pripojil aj naturalizovaný americký krídelník Kyle Kuric. „Je to hráč, ktorý hrá najvyššie súťaže. Môže zdvihnúť o pár levelov vyššie tréningy a tiež aj zápas,“ myslí si Mrviš. Krídelníkovi slovenskému tímu sa na klubovej scéne darí, s Interom okúsil v aktuálnom ročníku prehru len v jednom prípade. „Zatiaľ sa mi na to pekne pozerá, ale ešte nie je ani polovica súťaže za nami. Verím, že naša forma bude stúpať a vyhneme sa zraneniam. S chalanmi v reprezentácii sa musím zohrať, máme na to málo času, ale verím, že vo štvrtok máme na Macedóncov,“ uzavrel Mrviš.  

Zdroj: slovakbasket.sk, Foto: Vladimír Dorňák