Vytlačiť
Kategória: Reprezentácie

Slovenskí basketbalisti do 20 rokov majú druhé víťazstvo na FIBA European Challengeri, v zápase o 5. - 8. miesto triumfovali nad Rumunskom 83:57. Zverenci trénera Maroša Helmecyho zakončia účinkovanie v maďarskom Šoprone súbojom o 5. miesto, ich súperom bude v nedeľu 25. júla o 18.00 h Luxembursko.

FIBA European Challenger do 20 rokov - o 5. - 8. miesto:

Slovensko - Rumunsko 83:57 (14:14, 17:17, 28:9, 24:17)

Slovensko: O'Connell 20, Hronský 12, Borodovčák 4, Chaban a Matuška po 2 (D. Novák 14, Lukáč a M. Malovec po 12, Špaňo 5, M. Novák 0)

Rumunsko: Duica a Vasile po 4, Penciu a Vescan po 3, Marinau 0 (Axinte 11, Colceag 10, Nastrut 7, Licurici 6, Bodea 5, Ardelean a Lungoci po 2)

TH: 10/7 - 8/7, Fauly: 13 - 18, Trojky: 6 - 8, Rozhodovali: Šarapa (Biel.), Monteiro (Por.), Mehmeti (Kos.)

Povedali po zápase:

Maroš Helmecy, tréner Slovenska: "V prvom polčase sme začali strašne mäkko, vôbec sme nehrali to, čo sme si povedali v šatni pred zápasom. Neplnili sme v útoku žiadne veci, ktoré sme chceli. Neposúvali sme si loptu, hrali sme strašne alibisticky, čo sa ukázalo aj na výsledku. Rumuni nás pritlačili, prvý polčas žiaľ vyzeral tak, ako vyzeral. V druhom polčase sme si povedali, čo potrebujeme zmeniť a chalani to zmenili. Začali sme hrať rýchlo, posúvali sme si loptu v útoku a padalo to, ale hlavne sme začali brániť. Všetci piati hráči bránili, čo v prvom polčase nebolo. Vtedy to bolo traja - štyria, jeden - dvaja to vypustili a vtedy sme dostali kôš. Zrazu nám v druhom polčase Rumuni nevedeli dať kôš, ubránili sme kopec situácií a z toho pramenili rýchle protiútoky a ľahké body. Škoda, že sme tak zápas nezačali. V nedeľu nás čaká ešte jeden zápas, verím, že sa k nemu postavíme zodpovedne na 40 minút a rozlúčime sa s turnajom výhrou."

Jacob O'Connell, hráč Slovenska: "Dosiahli sme skvelé víťazstvo a konečne sme hrali tak, ako vieme, že dokážeme. Prvý polčas sme veľmi dobre nehrali, ale v druhom polčase sa to zmenilo. Som rád, že máme ďalšie víťazstvo a v nedeľu chceme dosiahnuť tretie po sebe. Musíme sa snažiť hrať tak, ako sme hrali v druhom polčase tohto zápasu."

Foto: Fiba.basketball