Vytlačiť
Kategória: Reprezentácie

Slovenskí basketbalisti do 20 rokov vstúpili do B-kategórie majstrovstiev Európy v gruzínskom Tbilisi neúspešne, na úvod účinkovania v D-skupine zaznamenali vysokú prehru s favorizovaným Srbskom. V nedeľu 17. júla o 14.45 h si môžu napraviť chuť proti rovesníkom z Albánska.

B-kategória ME do 20 rokov - D-skupina:

Srbsko - Slovensko 112:63 (32:14, 26:27, 33:10, 21:12)

Najviac bodov - Srbsko: Boškovič a Musikič po 16, Manojlovič a Paunovič 15

Slovensko: Solčánsky 13, Krajčovič a Lysák po 7, Lukáč 6, Chaban 3 (Harabin 11, Akantis a Kielar po 6, Foltín a Misal po 2, Vranský 0)

TH: 21/12 - 9/7, Fauly: 16 - 19, Trojky: 8 - 10

Povedal po zápase:

Maroš Helmecy, tréner Slovenska: "Na začiatok sme mali veľmi ťažkého súpera, asi jedného z najťažších na tomto turnaji. Ukázali nám to v zápase, keď dominovali v každej jednej hernej činnnosti. Prvú štvrtinu sme začali veľmi laxne, preskakovali nás a robili sme veľa chýb, čo sa odzrkadlilo na výsledku. V druhej štvrtine sme sa nejako pozviechali, dokázali sme dať energiu do hry. Dokonca sme túto štvrtinu vyhrali kolektívnym výkonom, posúvali sme si loptu a niečo nám padlo. S týmto môžeme byť čiastočne spokojní, mrzí nás jej koniec, keď sme prehrávali o 9 a behom chvíle to bolo opäť o 18. Ľahko nás trestali a žiaľ, zase nám odskočili. V druhom polčase ukázali Srbi svoju silu na každom jednom poste, tlačili nás a ukázali nám, ako sa hrá basketbal. My sa z tohto musíme poučiť, počas voľného dňa dáme dobrý tréning. Proti Albánsku chceme ukázať, že vieme hrať lepší basketbal. Verím, že nám to vyjde."

Foto: fiba.basketball