• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Basketbalisti Handlovej mali po nelichotivej sedemzápasovej šnúre prehier týždňové voľno, počas ktorého sa mohli zamerať na prehodnotenie svojich neuspokojivých výkonov. Vedenie „Baníka“ počas tohto obdobia pracovalo na doplnení súpisky, ktorá sa iba nedávno zúžila o dvojicu Američanov Darley a Goodwin. Tréner Torda dlhodobo poukazuje na absenciu lídra tímu, ktorý by mal tvoriť hru a ísť ostatným spoluhráčom príkladom.

“V tomto období je to naozaj o náhode a šťastnej ruke. Navyše hľadať kvalitu v medziach našich finančných mantinelov nie je jednoduché. Zostáva nám len dúfať, že sa na nás konečne usmeje šťastie a z reálnych možností, vyberieme to, čo potrebujeme,” skonštatoval ešte po dvanástom kole súťaže športový riaditeľ MBK Ivan Kartáč.

„Hornonitrania“ nemajú veľa času na premýšľanie, pretože ich fanúšikovia svoj hnev netaja. V útrobách handlovskej športovej haly sa preto spustili rokovania, ktoré napokon priniesli výsledok v podobe angažovania dvojice legionárov.

Krídelný priestor už v sobotnom zápase šestnásteho kola pod Tatrami proti domácemu Svitu vystuží rodák z Konžskej demokratickej republiky Eric Kibi. Dvadsaťosemročný basketbalista s kanadským pasom prichádza z klubu Golbey Epinal Thaon Vosges, ktorý je účastníkom tretej najvyššej francúzskej súťaže. V prebiehajúcej sezóne odohral tento 198 centimetrov vysoký krídelník za francúzsky celok iba päť zápasov, v ktorých zaznamenal v priemere 6,8 bodu, 6,0 doskokov a 2,4 asistencie na jedno stretnutie. Po dohode s vedením tamojšieho klubu prichádza odovzdať skúsenosti basketbalovému celku z hornej Nitry. V sezóne 2017/2018 obliekal dres tímu C.B. Torrons Vicens L’Hospitalet, ktorý vystupuje v španielskej LEB Silver. V nej dosahoval v priemere 4,5 bodu a 3,2 doskoku na jedno stretnutie.

“Potrebujeme zaplátať dieru na krídle, kde donedávna figuroval Will Darley. S Ericom sme v kontakte dlhšiu dobu a dospeli sme k záveru, že mu dáme šancu, aby ukázal svoje kvality. Je borcom, s ktorým počítame najmä v defenzíve, pretože je schopný brániť hráčov na všetkých pozíciách. Je fyzicky silný a do hry vkladá veľkú energiu. Verím, že svojim nadsadením oživí herný prejav tímu,“ skonštatoval tréner Torda.

Úlohy tvorcu hry by sa mal zmocniť americký rozohrávač K.C. Ross-Miller. Dvadsaťsedemročný playmaker odohral sezónu 2017/2018 v prvej macedónskej lige. Pôsobil na súpiske celku KK Ohrid AV Basketball Team. V drese tohto tímu odohral tridsaťdva zápasov a vytvoril si solídnu štatistiku, ktorou je 16,9 bodu, 3,6 doskoku a 3,7 asistencie na jedno stretnutie. Aj v aktuálnom ročníku začal v tomto klube, kde nastúpil ale iba v úvodných šiestich zápasoch. V nich dosiahol priemerne 14,5 bodu, 3,3 doskoku a 2,8 asistencie na zápas.

“Dlhšiu dobu hľadáme rozohrávača pôsobiaceho v Európe, ktorý by bol dostatočne rozohraný a mohol tak rýchlo zapadnúť do ligového kolotoča, pretože nemáme už čas na to, aby sa príliš dlho do tímu zapracovával. Tréning naznačil, že 'Kejsí' by mohol byť práve takým hráčom,” uzavrel Torda.

Highlighty nových posíl Handlovej:

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: shz.de