• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Neúprosným tempom sa blížime ku koncu prvej polovici základnej časti, v stredu je na už programe 15. kolo SBL. Ťahákov je viac, či už je to súboj prvého Interu so štvrtým Svitom, respektíve druhých Levíc s treťou Prievidzou. Spišská Nová Ves sa pokúsi natiahnuť víťaznú sériu v Komárne, Lučenec zastaviť sériu prehier proti Žiline.

BK Inter Bratislava - Iskra Svit

Hant aréna, streda 5. decembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Tomáš Doušek, Ladislav Bartoš

Aktuálne infornácie: Veľmi zaujímavú konfrontáciu možno čakať v súboji Interu so Svitom. "Žlto-čierni" si totiž v piatok poistili prvé miesto v tabuľke, keď zvíťazili 79:72 nad Levicami a zároveň si udržali aj domácu neporaziteľnosť. Na čele už majú mierny náskok, ktorý by si radi udržali aj po strede. Proti však budú isto hráči Svitu, tí mali cez víkend zápasové voľno, čo určite využili na dobitie bateriek a dôkladnejšiu prípravu na súpera. Bez šancí nie sú, hlavne z pohľadu ofenzívnej sily, ale proti najlepšej defenzíve súťaže ich čaká ťažká robota.  

Motívy zápasu: Pred zápasom si prevezme ocenenie "Peak hráč mesiaca november" Andrew Guillory. Ako otvorí nový mesiac? Dá si na neho obrana Interu spolu s ďalšími kľúčovými hráčmi špeciálny pozor? 

Povedali pred zápasom:

Oliver Vidin, tréner Interu: "Očakávam od mojich zverencov zodpovedný výkon. Príde silný súper, ktorý bojuje o druhú priečku. Určite nám nedá nič zadarmo, o čom sme sa presvedčili, keď sme ako doteraz jediní vyhrali na jeho ihrisku. Len tímovou obranou a koncentrovaným útokom sa môžeme dopracovať k takému výsledku, s ktorým budeme spokojní."

Michal Madzin, tréner Svitu: "V stredu nás čaká ťažký zápas, v ktorom musíme urobiť všetko na sto percent a iba vtedy môžeme uvažovať o tom, aby dianie na ihrisku bolo úspešné. Inter má kvalitu na každom poste a hrá nesmierne agresívne a fyzicky. Sústredíme sa na seba, aby sme mali svoju hru na požadovanej úrovni. To bude základ."

 

BK Levickí Patrioti - BC Prievidza

Športová hala, streda 5. decembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos 

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Marek Kúkelčík, Richard Sirocký

Aktuálne infornácie: Súboj tabuľkových susedov a duel o priebežné druhé miesto. Levickí Patrioti si opäť zopakujú pred domácim publikom zápas o udržanie druhej pozície, tentoraz sa im však do cesty postaví Prievidza. Zverenci trénera Tea Hojča cez víkend prehrali na Pasienkoch 72:79, no kormidelník "žlto-zelených" pochválil svojich zverencov za prístup k stretnutiu, aj napriek strate bodov. Basketbalisti z hornej Nitry majú aktuálne najlepšiu formu spomedzi účastníkov SBL, štvrté víťazstvo po sebe sa zrodilo doma, keď bez väčších problémov zdolali Komárno 86:62. Premiérové sekundy v tomto dueli zaznamenal 15-ročný rozohrávač Matúš Hronský, dobré čísla zaznamenala aj drvivá väčšina hráčov na súpiske BC. V metropole Tekova tak možno očakávať tiež nesmierne zaujímavý zápas. 

Motívy zápasu: Bude práve v Leviciach debutovať staronová tvár v prievidzskom drese - Mike Rostampour? Udržia si hráči v žlto-zelenom drese domácu neporaziteľnosť? Skončí sa víťazné ťaženie BC? Stretnutie s mnohými otázkami, na ktoré zodpovie až samotný priebeh. 

Povedali pred zápasom:

Steven Davis, hráč Levíc: "Musíme odviesť lepšiu robotu pri doskokoch. V predchádzajúcom zápase nás zničili v priestore pod košom, navyše sme nešprintovali do obrany. Tieto veci musíme napraviť, ak chceme mať šancu na víťazstvo. Ak budeme hrať ako tím, vyhrávať v doskokoch a dodržiavať naše základy po celých 40 minút, tak máme dobrú šancu na triumf."

Michael Claxton, tréner Prievidze: "Jediná cesta, akou môžeme nadviazať na naše výkony, je pokračovať v príprave a sústredení na sto percent. Hráme u súpera z kategórie najťažších, ale verím, že odovzdáme na palubovke zo seba maximum a uspejeme."

 

MBK Rieker Com-Therm Komárno - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 

Mestská športová hala, streda 5. decembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos 

Delegácia rozhodcov: Martin Margala, Marek Turčin, Jakub Izák

Aktuálne infornácie: Ďalšia konfrontácia tabuľkových susedov, tentoraz však z dolnej polovice tabuľky. "Obuvníci" sa stále výsledkovo hľadajú, v jednom momente sa im podarí zdolať lídra súťaže, v druhom prehrajú celkom s Prievidzou (62:86). Čo je však najdôležitejšie, začínajú už trochu strácať na vyššie priečky. To ich najbližší súper má príjemnejšie starosti, z najhoršieho je vonku, zvládol tiež domáci duel s Lučencom (89:65) a dostal sa na šieste miesto. Spišiakom sa tak oveľa ľahšie dýcha, čo sa prejavuje aj na zlepšenom hernom prejave. Kto si teda v stredu polepší?

Motívy zápasu: Na oboch stranách sú pod košom mimoriadne produktívni pivoti. V domácich radách dominuje Nenad Delič, u hostí sa v dobrom svetle predvádza John Florveus. 

Povedali pred zápasom:

Jozef Paulik, asistent trénera Komárna: "Už aj z doterajších výsledkov Spišiakov je jasné, že v tejto sezóne majú kvalitný tím a treba sa pred nimi mať na pozore. Presvedčili sme sa o tom aj my, keď sme tam neuspeli a v odvete by sme im túto prehru radi vrátili. A hlavne dať zabudnúť na prehru v Prievidzi a doma pred našimi fanúšikmi ukázať, že vieme zabojovať a hrať pekný basketbal s víťazným koncom pre nás. Verím, že nás príde podporiť aj náš šiesty hráč, teda naši fanúšikovia. Srdečne každého pozývame."

Erich Korfanta, asistent trenéra Spišskej Novej Vsi: "Do Komárna cestujeme namlsaní dvoma domácimi víťazstvami v rade, ktoré nám dodali sebavedomie a pohodu. Samozrejme, všetci si plne uvedomujeme, že zápas v Komárne bude z iného súdka. Domáci sú na svojej palubovke veľmi silní, majú skúsený tím, čo potvrdili najmä víťazstvom s Interom Bratislava. Hráči si už zvykajú na nového trénera a v stredu budú jednoznačným favoritom. My ale necestujeme v porazeneckej nálade, ideme ukázať našu hru a pobiť sa o dobrý výsledok."

 

BKM Lučenec - PP & TV Raj Žilina

Športová hala ARENA, streda 5. decembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Anton Šarišský, Peter Karniš, Matúš Čurilla

Aktuálne infornácie: Výsledková kríza Lučenca pokračuje, zatiaľ tomu nepomohla ani zmena na trénerskej lavičke. Treba však hneď poznamenať, že Tibor Jány sa dostal ku kormidlu až tesne pred zápasom na Spiši. Aj preto je konečný rezultát (65:89) taký, aký je. Teraz je pred ním nová výzva - ukončiť čakanie na výhru a zaznamenať premiérové tohtosezónne víťazstvo pred domácim publikom. Do Lučenca však pricestuje Žilina, ktorú isto povzbudil domáci triumf nad Handlovou - 92:77. Zverenci trénera Ivana Kurillu sú momentálne v pokojnom strede tabuľky, no radi by sa opäť priblížili k vyšším métam. Musia sa však mať zároveň na pozore, keďže neďaleko za nimi sú Spišská Nová Ves a Komárno.

Motívy zápasu: Tento zápas prinesie zaujímavé mikrosúboje, nás však bude zaujímať, ako si budú viesť rozohrávači. Lučeneckú hru diriguje Marko Vukovič, v predchádzajúcich zápasoch mu však chýbal Ike Agusi. U hostí je na tomto poste Oliver Tot, ktorému sekunduje Traevon Jackson. 

Povedali pred zápasom:

Simeon Jackuliak, hráč Lučenca: "Máme za sebou zlé obdobie, ale nevzdávame sa. Potrebujeme sériu prehier konečne prerušiť a vyhrať. Na výhru musíme každý jeden hráč vydať zo seba 120 percent a hrať koncentrovane 40 minút. Bude to ťažké, ale nie nemožné. Vieme, že Zilina má dobré mužstvo, vedené dobrým trénerom, ale my chceme vyhrať a urobíme pre to všetko."

Ivan Kurilla, tréner Žiliny: "V Lučenci nastala zmena trénera. Podobnú situáciu sa nám podarilo zvládnuť v Komárne. Musíme sa sústrediť hlavne na náš herný plán a výkon. Tešíme sa na skvelú atmosféru, ktorá určite nebude chýbať. Pre víťazstvo spravíme maximum."

Foto: Jakub Ruman