• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po 136 dňoch sa opäť rozbieha kolotoč Slovenskej basketbalovej ligy, v otváracom zápase nového ročníka si v rámci semifinálovej reprízy zmerajú sily BC Prievidza a Patrioti Levice.

1. kolo SBL 2019/2020:

BC Prievidza – Patrioti Levice

Niké aréna, piatok 4. októbra o 19.00 h – štatistický prenosvideo prenos

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Stanislav Bara, Richard Sirocký

Hneď úvodné kolo prinesie viacero pikantných duelov, z ktorých najväčšia pozornosť sa bude pravdepodobne sústrediť na konfrontáciu na Hornej Nitre. Súboje Prievidze s Levicami majú dlhodobo atraktívny náboj, o čom sa mohli presvedčiť diváci v semifinálovej sérii v predchádzajúcom ročníku. Prievidza si vtedy uhájila domáce prostredie a napokon postúpila do finále. Nové družstvo Tihomira Bujana čaká však hneď na úvod ťažká previerka. Domácim basketbalistom mohli dať dodať optimizmus predsezónne výsledky, zo siedmich stretnutí zvíťazili v šiestich prípadoch a v Niké aréne neuspeli počas prípravy nik. Ako však ale mnohí hovoria, príprava a ostrý zápas je ako deň a noc. „Začiatok sezóny je konečne tu, na čo sa všetci veľmi tešíme. Tvrdo sme pracovali a čakali na tento deň. Verím, že všetci odvedieme na ihrisku sto percent a samozrejme, že nás prídu povzbudiť naši skvelí fanúšikovia,“ uviedol pred zápasom asistent trénera Prievidze Maroš Helmecy.

DSC 6476

V oboch družstvách došlo k početným rošádam, môžeme sa teda tešiť na viaceré pikantné súboje. Proti svojmu bývalému klubu sa postaví MVP základnej časti Nikola Gačeša, na rozohrávke zvedú zaujímavé duely Andrew Guillory a Amin Hot, respektíve pod košom Nenad Delič a Marko Perovič. Levice už majú za sebou prvý ostrý zápas nového ročníka, do Alpsko-jadranského pohára vstúpili triumfom na palubovke slovinskej Polzely (97:87). Pozitívnou správou pre Patriotov je, že po maródke v príprave by mohli prísť do Prievidze v plnej sile. Ich motivácia bude jasná, po viac ako šiestich rokoch zvíťaziť v Niké aréne. „Tešíme sa na prvý ostrý zápas v lige, čaká nás tím, ktorý nás v minulej sezóne vyradil v play off. V Prievidzi nie je ľahké vyhrať, ale ideme tam so všetkým vybojovať výhru,“ povedal pivot „žlto-zelených“ Boris Bojanovský.

Foto: Lukáš Droppan