• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Šieste kolo Slovenskej basketbalovej ligy uzatvorí dohrávaný duel medzi Žilinou a Prievidzou. Ktoré družstvo si na svoje konto pripíše ďalšiu výhru?

SBL 2019/2020 - 6. kolo:

BK Slávia Žilina - BC Prievidza

Športová hala na Rosinskej ceste, streda 30. októbra o 20.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Anton Šarišský, Peter Karniš

Konfrontácia Žiliny s Prievidzou sľubuje atraktíny basketbal, oba celky totiž okupujú miesta v hornej polovici tabuľky. "Šošonov" trápia v posledných dňoch zdravotné starosti, proti Lučencu (91:90 pp) chýbal koučovi Ivanovi Kurillovi T.J. Sapp, počas duelu sa navyše zranil Doug Wiggins a Dejan Jeftič. Bude preto zaujímavé sledovať, v akej zostave nastúpi Slávia na preložený duel. V hre však bude udržanie druhého miesta, inak sa situácia na druhej až štvrtej pozícii zamotá. "Prievidza postavila veľmi slušný tím, ktorý je vystužený skúsenými hráčmi, ako sú Gačeša či Delič. Na ostatných postoch majú ďalších kvalitných hráčov, preto očakávame ťažký zápas. Verím, že na našej palubovke odovzdáme všetko aj napriek tomu, že stále riešime určité zdravotné problémy. Preto je dôležité, aby tí chalani, ktorí sú v poriadku, podali na ihrisku maximálny výkon. Iba tak môžeme byť po zápase spokojní," vyjadril sa pred zápasom kouč Žiliny Ivan Kurilla. 

To Prievidzu zamestnávali v uplynulých dňoch iné starosti. Najskôr prišiel veľmi cenný a dôležitý triumf v tradičnom hornonitrianskom derby, z Handlovej odchádzali s výhrou 90:84. Vedeniu klubu sa podarilo vyriešiť aj odohranie najbližšieho domáceho duelu, proti Spišskej Novej Vsi budú ich prechodným domovským stánkom Levice. Ako blesk z čistého neba však prišla informácia, že v tíme skončil americký rozohrávač Troran Brown. Pre záznam v trestnom registri mu nebol udelený prechodný pobyt na Slovensku. Či sa podarí BC nájsť za neho náhradu ešte pred zápasom v Žiline, to je v tejto chvíli otázne. "Čaká nás zápas so Žilinou v ich domácom prostredí, kde v tejto sezóne ešte neprehrali. Vstúpili do sezóny veľmi dobre, o čom svedčí to, že sú momentálne na druhom mieste. Ak chceme tento zápas vyhrať, tak budeme musieť byť koncentrovaní celých 40 minút a spraviť minimum chýb," povedal kapitán Prievidze Jakub Mokráň.

Foto: Jakub Ruman