• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Tromfy pred stredou majú vo finálovej sérii Niké SBL stále hráči Komárna, doma majú druhý pokus na to, aby využil majstrovský mečbal. Levičania sa vrátili výhrou späť do hry, v prípade úspechu môže prísť po 8 rokoch na bájny a legendárny zápas č. 7. Ktorého scenáru sa dočkáme?

Niké SBL 2022/2023 - 6. zápas finále play off (streda 24. mája, 18.00 h):

BC Komárno - Patrioti Levice 

/stav série - 3:2/

K zápasu: Prvý komárňanský pokus na uzatvorenie sezóny 2022/2023 úspešný nebol. "Diabli" predviedli v Leviciach doteraz najhorší výkon vo finálovej sérii, ktorý sa odrazil aj na konečnom výsledku - 75:104. Po vyrovnanom prvom polčase bolo prekvapením, ako rýchlo sa vzdialila v Leviciach vidina úspechu. Ako však odznievalo v pozápasových rozhovoroch, nič sa nedeje, stále sú tromfy v rukách Komárna. "Keď by nám niekto na začiatku sezóny povedal, že budeme viesť vo finále 3:2 na zápasy a čaká nás ďalší duel doma, v ktorom budeme mať majstrovský mečbal, tak by sme to brali všetkými desiatimi. Vyhrávame, všetko je v našich rukách. Nebude to jednoduché, ale ideme sa pripraviť na stredu a pokúsime sa ukončiť túto sériu," potvrdil tieto slová tréner Zlatko Jovanovič. Je jasné, čo je potrebné k úspechu. Zlepšenie defenzívnej činnosti, väčší prínos kľúčových opôr a zlepšenie streľby. Inak to bude pre jeho hráčov mimoriadne náročné. "Očakávam v stredu podobný zápas, ako v sobotu. Levice nemajú viac-menej čo stratiť, musia vyhrať. My sme tí, čo môžu stratiť. Pre nás bude dôležité, aby sme Leviciam nedovolili podobné šnúry, ako v druhom a piatom zápase. Myslím si, že to bude kľúč, aby sme stále dokázali odpovedať obranou a útokom," myslí si Martin Danielič. 

Stále úradujúcemu majstrovi sa v sobotu podarilo to, po čom túžil - vynútiť si ešte jeden návrat na komárňanskú palubovku. Patrioti odvrátili prvý mečbal suverénnym spôsobom a najmä doteraz najlepším výkonom v sérii o zlato. Výhrou takmer o 30 bodov si výrazne pomohli a možno aj zo seba striasli tlak, čo by im v ďalšom meraní síl mohlo pomôcť. Stále však musia dať do toho všetko, inak bude po nádejách na obhajobu. "Ani si neodvážim odhadnúť, aký zápas možno v stredu očakávať. Každý si bude uvedomovať, o čo sa hrá. Každý zápas je úplne iný. Je veľmi dôležité, aby sme boli dobre nastavení, sebavedomí, ale až streda ukáže, ako to naozaj bude," uviedol tréner Michal Madzin. Risk s posadením Jamesa Padgetta na "tribúnu" a nasadenie Eduarda Kotáska sa ukázalo ako dobrý krok, ale je jasné, že na túto variantu už bude Komárno pripravené. Otázkou tak zostáva, či sa ešte tieto tímy majú niečím prekvapiť, alebo to bude o nastavení hráčov v daný deň a plnení taktických pokynov. "Bude to intenzívny zápas. Vieme, že pred publikom v Komárne sa hrá ťažko, je tam veľký hluk. Verím, že nás prídu podporiť aj naši fanúšikovia. Bude to fyzické stretnutie, ako tomu bolo v Leviciach. Ak budeme hrať ako v sobotu, tak verím tomu, že môžeme vyhrať," povedal Ben Kovac.  

Delegácia rozhodcov:
  • Marek Kúkelčík, Zdenko Zubák, Peter Ženiš
Kde sledovať:

Foto: Lukáš Droppan