• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Netradičný čas, netradičný deň, ani tieto faktory však neznižujú atraktivitu dohrávky 21. kola SBL. Proti sebe totiž nastúpia tímy s aktuálne dobrou formou - Prievidza a Inter Bratislava. Komu sa podarí pokračovať vo svojej sérii?

SBL 2020/2021 - 21. kolo (pondelok 11. januára o 16.00 h):

BC Prievidza - Inter Bratislava

K zápasu: Asi málokto očakával, že by Prievidza mohla mať po vynútenej prestávke stopercentnú bilanciu. Zverenci trénera Maroša Helmecyho však neprestávajú v pozitívnom duchu udivovať, dokonca sa v sobotu postarali o svoj najlepší ofenzívny výkon sezóny. Svitu nadelili 106 bodov (106:88), vďaka čomu pôjdu s väčšou chuťou a pozitívnejšou naládou do nahusteného zápasového týždňa. Šieste miesto v tabuľke si pevne držia, vyššie pozície nie sú až také vzdielené, čiže je o čo hrať. "Inter sa pod vedením nového trénera dostal do dobrej formy a hernej pohody, čo sa odzrkadľuje aj na jeho výkonoch. Kľúčom k úspechu by mala byť energia a sústredenie. Ak znížime počet našich stratených lôpt na minimum a v obrane si budeme vzájomne pomáhať, tak verím, že v tomto zápase uspejeme," uviedol hráč BC Samuel Kincel.

Ešte lepšie je na tom bratislavský celok. Inter hrá zdanlivo mimoriadne sebavedome a hlavne s víťazným elánom. Na adresu "žlto-čiernych" nám už dochádzajú slová chvály, keďže celok z Pasienkov je určite najpríjemnejším prekvapením uplynulých týždňov. Štvrtá výhra po sebe - nad Handlovou (82:74) ich dostala už na štvrté miesto v tabuľke. Kto by to niekedy na začiatku novembra povedal? Interisti tak vďaka nedávnym výsledkom pokojne môžu premýšľať nad tým, že budú stíhať minimálne v tabuľke tretí Lučenec. "Neberiem to ako niečo špecifické. Prievidza je vždy Prievidzou. Bude to veľmi ťažký zápas. To viem už teraz, od začiatku, že keď nastúpime ako v sobotu proti Handlovej, budeme mať malú šancu uspieť," vyjadril sa tréner Interu Oleg Meleščenko.

Kto píska: Pavel Fuska, Anton Šarišský, Richard Sirocký

Na čo sa zamerať: Tri mikrosúboje, ktoré sľubujú zaujímavé porovnanie. Matej Majerčák vs. Lautaro Lopez, Miha Vašl vs. Arnas Beručka a Dragan Bjeletič vs. Michael Fusek. Ktoré trio bude na konci oslavovať víťazstvo?

Kde sledovať:

Foto: Ladislav Szibilla