• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po dvoch predohrávkach sa v stredu dohrajú zostávajúce stretnutia 24. kola Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy. V Handlovej sa predstavia hráči Interu, na Spiš cestujú Levickí Patrioti a na nováčika z Lučenca čaká vicemajstrovské Komárno. 

MBK Handlová - BK Inter Bratislava 

Mestská športová hala, streda 11. januára o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: Youtube

Delegácia rozhodcov: Igor Pipíška, Tomáš Doušek, Tomáš Holländer

Čo je potrebné vedieť: Handlovčania sa aj napriek početnej zdravotnej maródke dočkali počas víkendu najcennejšieho víťazstva v doterajšom priebehu ročníka. V hornonitrianskom derby ukončili 32-zápasovú šnúru domácich víťazstiev Prievidze, ktorá im isto dodala sebavedomie pred stretnutím s ďalším top tímom súťaže. Zverenci Marka Cvetkoviča sa vytiahli už na šiestu pozíciu tabuľky a radi by ste stíhali aj tímy, ktoré sú pred nimi. Inter pricestuje na Hornú Nitru s jasným cieľom - zvíťaziť a opäť sa vyrovnať bodovo s Košicami. "Býci" totiž uspeli v piatkovom súboji o prvé miesto na Pasienkoch, keď zvíťazili 88:80. V pondelkovej dohrávke však v Prievidzi zakopla a tak majú "žlto-čierni" šancu zdramatizovať boj o prvé miesto. Maródka v tíme Olivera Vidina sa zmenšila, proti Košiciam už zasiahol do hry slovinský pivot Salih Nuhanovič. 

Kto proti komu: Domáci majú vo svojom kádri veľmi nebezpečnú podkošovú dvojicu Nemanja Gudžič a Ivan Zejak. Kvalitu však majú aj hostia, okrem Saliha Nuhanoviča netreba zabúdať ani na Aleksandara Radukčia či ostatných. 

Čísla, čísla, čísla: Štyri zo svojich piatich domácich výhier v sezóne zaznamenala Handlová v decembri, aktuálne neprehrala už trikrát za sebou. Inter naposledy prehral na hosťujúcej palubovke, Levickým Patriotom podľahli 68:81.

Povedali pred zápasom:

Marko Cvetkovič (tréner Handlovej): "Inter je veľmi silným súperom. V nasledujúcej sérii zápasov nás tiež čakajú top tímy tejto ligy. V zápase s Interom sa pokúsime zostať na takom hernom leveli a zachovať si rovnaký prístup a dôveru, aký sme mali v našom poslednom stretnutí a pokúsime sa z nás vydať to najlepšie, čo v nás je pre našich fanúšikov."

Oliver Vidin (tréner Interu): „Určite očakávame dobrý zápas a ťažkého súpera. Handlová hrá doma vždy dobre. My sa ale musíme sústrediť hlavne na naše veci, predovšetkým v obrane. Po prvé, nemôžeme dovoliť súperovým hráčom, aby išli cez nás akoby sme tam ani neboli. Po druhé, nesmieme strácať lopty ako v predošlom zápase, akoby sme boli dorastenci. Tretia vec sú doskoky: musíme dôsledne doskakovať a nedovoliť Handlovej, aby mala útočné doskoky. Všetko, čo nedajú, musíme získať. Tým pádom si zaistíme obranu a do útoku by sme sa mohli rozbehať cez protiútoky.“

 

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves - BK Levickí Patrioti

Mestská športová hala, streda 11. januára o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: Youtube

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Anton Šarišský, Lukáš Životský

Čo je potrebné vedieť: Nabudení Spišiaci sa hotujú na natiahnutie domácej série víťazstiev a k priblíženiu sa k play off pozíciám. Zmena na trénerskej lavičke priniesla ofenzívne oživenie, ale v Lučenci prehrali napokon po prestrelke 99:107. Odčiniť víkendové domáce zaváhanie prídu Patrioti. Levičania mali proti Svitu väčšinu času víťazstvo na svojej strane, ale zlá koncovka a Gonzalezov koš v poslednej sekunde ich pripravila o dva cenné body. Na Spiši to nebudú mať ľahké, ešte v októbri zvíťazili po tuhom boji 72:58.

Kto proti komu: Hosťom bude citeľne chýbať pod košom pre zranenie Reginald Keely. Ako sa popasujú s domácou dvojicou Henry-Juríček zostávajú podkošoví hráči Patriotov?

Čísla, čísla, čísla: Zverenci trénera Ericha Korfantu vyhrali predchádzajúce dva domáce duely, naopak Levice odchádzali z hosťujúcich paluboviek dvakrát za sebou ako porazení. Kto natiahne svoju sériu minimálne o ďalší zápas?

Povedali pred zápasom:

Lukáš Krajňák (hráč Spišskej Novej Vsi) : "Bolo by veľmi pekné neporušiť domácu víťaznú sériu. Čaká nás však favorit z Levíc, ktorý naposledy doma prehral, no my chceme jednoznačne uspieť. Už v Lučenci sme hrali dobre v útoku, dali sme bezmála sto bodov, ešte musíme dostať do krvi nové obranné systémy. Pod novým trénerom hráme viditeľne rýchlejšie, sme mladý tím, ktorý je na takúto hru hore - dole predurčený a verím, že týmto štýlom Levice zaskočíme. Osobne som rád, že som sa v Lučenci dokázal presadiť, no viem, že jeden zápas nič neznamená a určite ak dostanem opäť priestor, vydám zo seba všetko. Nastúpiť by sme mali kompletní a verím, že do haly si nájdu cestu aj diváci, ktorých chceme opäť potešiť dobrým basketbalom."

Teo Hojč (tréner Levíc): „Na Spiši v tejto sezóne potrápili takmer každého súpera, po dvoch víťazstvách a zmene trénera tím ožil a nás čaká náročný zápas. Zvlášť bez zraneného Keelyho to bude pre nás ešte ťažšie. Je to hráč, okolo ktorého sme stavali našu hru. Teraz musia zabrať ostatní borci a zastať si svoje miesto v zostave. Ak chceme bojovať o popredné priečky, musíme sa s tým vysporiadať a takéto zápasy zvládnuť.“

 

MBK Rieker COM-therm Komárno - MBK Lučenec

Mestská športová hala, streda 11. januára o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: Youtube

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Miroslav Matejčík, Tomáš Turček

Čo je potrebné vedieť: Vicemajster drží aktuálne s troma víťazstvami najdlhšiu šnúru v súťaži a rád by ju natiahol aj proti nebezpečnému Lučencu. Komárno malo v ligovej súťaži dlhšiu prestávku, ktorú však vyplnilo súbojom Alpsko-jadranského pohára. V ňom prehralo s Děčínom 65:72, ale ani strata bodov nezmenila nič na tom, že "obuvníci" idú v súťaži ďalej. Ich tabuľkový sused zvládol dva domáce duely, ktorými si ešte pevnejšie poistil ôsme miesto v tabuľke. Lučenčania prestáli ofenzívne prestrelky proti Svitu a Spišskej Novej Vsi a po dlhšej odmlke by radi uspeli aj vonku.

Kto proti komu: Tréner Richard Ďuriš sa môže spoliehať na bodovo spoľahlivého rozohrávača Farada Cobba. Jeho náprotivok Ivan Kurilla zase môže byť spokojný s aktuálnou fazónou Rashuna Davisa.

Čísla, čísla, čísla: Lučenec nezvíťazil vonku od 30. novembra, Komárno naopak nepustilo body doma od 14. decembra.

Povedali pred zápasom:

Richard Drábik (podpredseda Lučenca): „Predchádzajúce dva domáce zápasy nám priniesli radosť v podobe víťazstiev. Do Komárna tak ideme pozitívne naladení. Domáci sa dostávajú späť do formy, no my sa pokúsime nadviazať a ešte viac vylepšiť náš výkon z prvého zápasu v Komárne. V oboch tímoch došlo k výraznejším zmenám v hráčskych kádroch. Naše domáce víťazstvo nám však ukázalo, že pri zodpovednej obrane a dodržiavaní taktických pokynov v útoku, môžeme pomýšľať na úspešný výsledok.“

Foto: Karol Scholtz