• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Ešte pred začiatkom Slovenského pohára si základná časť Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy dobehne svoj jediný rest, v stredu je na programe dohrávka 32. kola medzi Spišskou Novou Vsou a Karlovkou.

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves - VŠEMvs Karlovka Bratislava 

Mestská športová hala, streda 14. februára o 16.00 h - štatistický prenos a priamy prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Tomáš Lukáč, Richard Sirocký

Čo je potrebné vedieť: Pre Spišskú Novú Ves je dohrávka 32. kola poslednou šancou, ako ešte aj v rámci teórie zabojovať o miesto vo vyraďovacích bojoch. Prípadná prehra totiž zoberie zverencom trénera Ericha Korfantu aj poslednú nádej na zisk ôsmeho miesta. "Novovešťania" bojovali v zápase 31. kola s Košicami, ale doma podľahli papierovému favoritovi 84:102. Proti Karlovke už nebude k dispozícii Matt Marshall, ktorého si stiahla Niagara River Lions. "Vysokoškoláci" mali dlhší čas zabudnúť na nevydarený zápas so Svitom. Pred svojim publikom prehrali s "podtatrancami" hladko 67:96. Zverenci trénera Petra Ivanoviča sú zatiaľ pevne na siedmom mieste tabuľky, prípadný triumf na Spiši môže túto pozíciu len potvrdiť. 

Kto proti komu: Z nášho pohľadu môže byť zaujímavý súboj na poste rozohrávača, ktorý dirigujú slovenskí hráči. U Spišiakov patrí k nastupujúcej generácii Matej Majerčák, na strane hostí je Dalibor Hlivák už členom reprezentačného tímu mužov. 

Čísla, čísla, čísla: Je jasné, že vzájomný súboj ukončí u jedného tímu čakanie na víťazstvo. V lepšej pozícii je v tomto smere Karlovka, proti celkom z ôsmeho až desiateho miesta má bilanciu 9 výhier a len jedinej prehry. 

Povedali pred zápasom:

Miroslav Majerčák, asistent trénera Spišskej Novej Vsi: "Hoci je play off už len v rovine utópie, stále je o čo hrať. Hráči, ktorí dostanú príležitosť, musia na palubovke ukázať ako sa bojuje o priazeň diváka, ako sa bojuje za česť klubu. Proti Karlovke chceme jednoznačne vyhrať. Veľmi rešpektujem koncept a víziu Karlovky, ukazuje sa, že aj so slovenskými hráčmi sa dá hrať i v tejto náročnej lige dobrý basketbal. My nemáme s Karlovkou dlhodobo dobrú bilanciu, asi to bude tým, že práve v týchto zápasoch sa od nás očakávali výhry, a to nám zväzovalo ruky i hlavy. Teraz však nastúpime bez výsledkového stresu, musíme sa však vyrovnať s absenciou najlepšieho defenzíveho hráča klubu Marshalla, čo bude veľmi náročné. Verím však, že chlapci zabojujú a urobia divákom radosť."

Daniel Stránsky, hráč Karlovky: "Mali sme týždňovú pauzu, v hlavách už nemáme predchádzajúci zápas so Svitom. Chceme nadviazať na naše dobré výkony zo zápasov predtým. V Spišskej Novej Vsi hráme cestou na Slovenský pohár, jednoznačne ideme vyhrať. Ak si chceme ustrážiť siedmu priečku pred play off, iná možnosť neprichádza do úvahy. Aj ja sám som sa po návrate do toho opäť dostal, proti Svitu som bol s tímom len tretí deň."

Foto: Michal Búza