• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Semifinálové série HUSTE.tv Eurovia SBL play off napíšu v sobotu svoju tretiu kapitolu. V Košiciach aj v Bratislave sa ide do zápasov za vyrovnaného stavu. Ktorému celku sa napokon podarí nadobudnúť miernu výhodu? 

KB Košice - MBK Rieker COM-therm Komárno

/stav série: 1:1/

Angels aréna, sobota 22. apríla o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: Huste a Youtube

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Marek Kúkelčík, Tomáš Doušek

Čo je potrebné vedieť: Druhý zápas medzi týmito dvoma celkami bol v mnohom podobný, ako ich predchádzajúci súboj. Rozdiel však bol v tom, že tentoraz vyťažili z úvodu viac hráči Komárna. Vicemajster sa konečne dostal ku svojej hre, ktorá ho zdobila v doterajšom priebehu play off, s menšími výpadkami si napokon postrážili súboj na domácej palubovke a vyrovnali stav v sérii. Košice držala v hre hlavne streľba za tri body, ale v ostatných ukazovateľoch za svojim súperom zaostávali. Ako poznamenal v pozápasovom rozhovore tréner Leško, jeho zverencom chýbala energia hodná play off zápasu. 

Kto proti komu: Opäť sa ukázala dôležitosť rozohrávača Komárna Bobana Tomiča. Ak sa dostane ku svojej hre, tak jeho tím vo väčšine prípadov vyhráva. V Košiciach si na neho musí dať Radenko Pilčevič s Milanom Žiakom oveľa väčší pozor. 

Čísla, čísla, čísla: Sedemnásť útočných doskokov na strane Komárna, celkovo získali v stredajšom zápase o 12 lôpt viac. Viac ako polovicu z celkového počtu bodov zaznamenali v tomto území, často mali aj ďalšie šance. Pozor si vicemajster musí dávať na nepremenené trestné hody (až 14) a streľbu súpera za tri body (v stredu 51% úspešnosť). Košice musia znížiť počet stratených lôpt, z 13 strát inkasovali 12 bodov.

Povedali pred zápasom:

Ivan Benninghaus, manažér Košíc: "Boli by sme veľmi radi, ak by aj v tomto zápase pokračovala tradícia nášho tohtoročného play off, v ktorom platí môj dom, môj hrad. V sobotu chceme určite vyhrať. Poznáme recept, ktorý by mal viesť k víťazstvu a základom bude určite kvalitná obrana. Musíme doskakovať lopty a odstavovať hráčov Komárna. Tak aby sa nedostávali do takých šancí, z akých nám strieľali body v predošlom zápase."

Wayne Langston, hráč Komárna: "Sme veľmi radi, že sa do Košíc vraciame za vyrovnaného stavu v sérii. Teraz budú pod väčším tlakom opäť Košice, čo by sme radi využili. Nebude to jednoduché, súper predstavuje veľkú silu, ktorú nedokázali len v play off, ale aj v základnej časti, ktorú suverénne vyhrali. Musíme podať sústredený výkon hlavne v obrane, čo nám aj tréner stále prizvukuje. Od toho sa potom bude odvíjať aj naša hra v útoku a ja verím, že to, čo nám nevyšlo v Košiciach minulý týždeň, vyjde teraz."

 

BK Inter Bratislava - BC Prievidza

/stav série: 1:1/

Hant aréna, sobota 22. apríla o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: 213Huste a Youtube

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Milan Brziak, Anton Šarišský

Čo je potrebné vedieť: Inter si v stredu zobral výhodu, o ktorú prišiel na svojej palubovke. Dobrá štvrtina doviedla "žlto-čiernych" k vyrovnaniu semifinálovej série s Prievidzou. Úradujúci majster sa snažil zvrátiť stretnutie na svoju stranu, ale v dramatickom závere už nedotiahli svoj obrat na víťazstvo. Zatiaľ tak víťazia hosťujúce celky. Zverenci trénera Olivera Vidina dokázali nájsť v nie práve pohľadnom zápase účinný recept na hru svojho súpera, dokážu však tento krok zopakovať aj pred svojimi priaznivcami?

Kto proti komu: Prievidza si nestrážila dobre priestor pod košom, až dvaja hráči Interu získali dvojciferný počet doskočených lôpt - Barač a Rančík. Nuhanovičovi a Vlahovičovi chýbala v tomto smere len jedna lopta. 

Čísla, čísla, čísla: Inter si musí ustrážiť stratené lopty, v Prievidzi ich stratil až 21, ale napokon dokázal zápas vyhrať. Prievidzi nešla streľba za tri body (len 18% úspešnosť), pod košom mali o trinásť lôpt menej, ale ich lavička zaznamenala o 22 bodov viac ako súper.

Povedali pred zápasom:

Oliver Vidin, tréner Interu: „V Prievidzi sme predviedli zodpovedný výkon. Ale to je jeden zápas, nerobíme z toho žiadnu veľkú vedu. Čaká nás ďalší zápas a my si nemôžeme dovoliť to, čo sme si dovolili v prvom stretnutí – pohodu, keď vyhrávame a paniku a nezodpovednú hru, keď prehrávame alebo keď je výsledok vyrovnaný. Musíme zodpovedne a s plnou koncentráciou odohrať celý zápas. Súpera pribrzdiť v protiútokoch, nedovoľovať mu ľahké strely a postrážiť si doskoky. To je celé. Jedine v takom prípade môžeme uspieť. Inak nemôžeme očakávať dobrý výsledok.“

Rastko Dramičanin, hráč Prievidze: "Neteší ma, že sme prišli o výhodu domáceho prostredia, ale čaká nás ďalší zápas. Na stredajší duel sme už zabudli a snažíme sa po všetkých stránkach čo najlepšie pripraviť na tretie semifinálové stretnutie. V sobotu sa pokúsime zvíťaziť na palubovke Interu opäť." 

Videopozvánka na sériu Interu s Prievidzou:

Foto: Vladimír Dorňák