• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Program dohrávok pokračuje, tentoraz sa podarí SBL-ke uzatvoriť 12. kolo vďaka súboju tabuľkových susedov. Nadviaže Prievidze na aktuálne výkony alebo si Svit konečne zoberie body aj z vonkajšej palubovky?

SBL 2020/2021 - 12. kolo (piatok 22. januára o 18.00 h):

BC Prievidza - Iskra Svit

K zápasu: Prievidza pozitívne prekvapuje nielen svojich fanúšikov, ale aj širokú basketbalovú verejnosť. Dôkazom toho je aj stredajší domáci duel, v ktorom si celkom hladko a bez väčších problémov poradili s lídrom súťaže - Spišskými Rytiermi (83:64). Ďalšie dva body do tabuľky znamenajú nielen zvýšenie náskoku pred siedmou Handlovou, ale aj priblíženie sa štvrtému, respektíve piatemu miestu. Teraz si môžu opäť pomôcť, navyše vo svojom prostredí majú dobrú bilanciu. „Tím Svitu hrá veľmi ofenzívny a rýchly basketbal. Dôležité preto bude hrať koncentrovane najmä v obrane a tak isto bude dôležité hrať trpezlivo v útoku a minimalizovať straty. V posledných zápasoch sa ukázalo, že ak hráme ako tím, posúvame si v útoku loptu a pomáhame si v obrane, tak môžeme hrať o výhru s každým. Ak v tom budeme pokračovať, verím, že s výsledkom budeme spokojní," myslí si rozohrávač Prievidze Jakub Pasovský.

Svit mal možnosť priblížiť sa k 3. miestu, ale svoju príležitosť v Lučenci nevyužil. Na palubovke "pelikánov" nepodal zlý výkon, ale nevydarená koncovka ho pripravila o nádej na víťazstvo (81:88). Iskra tak pokračuje v dvoch rôznych herných tvárach, zatiaľ čo doma je takmer nezdolateľná, tak vonku býva celkom ľahkou korisťou pre súperov. Svedčí aj o tom ich doterajšia bilancia. Stále je cítiť absenciu Dominica Greena, no aj prípadne bez neho sa pokúsia v Niké aréne bodovo vzdialiť svojmu rivalovi. "V priebehu troch dní odohráme druhý zápas na palubovke súpera. V Lučenci sme zistili, na čom môžeme stavať a verím, že v Prievidzi ukážeme dobrú energiu a budeme konkurencieschopní. Snažili sme sa trochu zregenerovať a chceme odohrať kvalitný zápas s úspešným koncom pre nás," vyjadril sa tréner Svitu Róbert Ištvánik.

Kto píska: Marek Kúkelčík, Martin Margala, Tomáš Doušek

Na čo sa zamerať: Kľúčový bude priestor pod košom. Prievidza si tento priestor dobre stráži vďaka Legendovi Robertinovi, Grantovi Sittonovi alebo Draganovi Bjeletičovi. Vo Svite sa neboja ísť po doskoky Daquaise Andrews, De'Sean Parsons alebo David Miladinovič s Jakubom Mokráňom. 

Kde sledovať:

Foto: Daniel Faix