• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Pred reprezentačnou prestávkou čaká SBL-ku ešte jedno stretnutie, konkrétne dohrávka 14. kola. Na Pasienkoch sú v hre dve série, Inter sa pokúsi zaznamenať už siedme víťazstvo za sebou, zatiaľ čo Prievidza by rada prelomila štvorzápasové čakanie na dvojbodový zásah. Ktorá séria bude aj po sobote pokračovať?

SBL 2020/2021 - 14. kolo (sobota 13. februára o 16.00 h):

Inter Bratislava - BC Prievidza

K zápasu: "Žlto-čierni" sú už tretí, čo je fakt, ktorý možno pred niekoľkými týždňami nik netipoval. Interisti sa však mimoriadne zdvihli pod taktovkou trénera Olega Meleščenka, ale to sa už budeme asi len opakovať. Fakty sú jasné, momentálne najlepšia fazóna v rámci SBL - šesť víťazstiev za sebou, a pokračujúca domáca neporaziteľnosť. V stredu navyše zvládli priamy súboj o tretiu pozíciu, keď si "ukradli" body z Lučenca (77:76). Teraz sa dokonca môžu dostať už na druhú priečku, k tomu je však potrebné uspieť proti Prievidzi. "Prievidza má za sebou nelichotivú sériu prehier a určite sa bude pred pauzou chcieť namotivovať výhrou. Čaká nás zrejme ťažší zápas, než bol ten, ktorý sme s Prievidzou odohrali pred dvomi týždňami. Takže do stretnutia musíme vstúpiť maximálne koncentrovaní, lebo žiadne chyby nám neprepáčia," povedal krídelník Richard Körner

Prievidza má opäť za sebou krátku zápasovú prestávku, keďže v stredu mala v rámci 31. kola voľno. Naposledy zverenci trénera Maroša Helmecyho predviedli proti Lučencu dobrý výkon, ale v koncovke sa napokon radoval z úspechu ich súper (74:82). Čo je však asi najdôležitejšie je, že Handlová sa minimálne v počte víťazstiev dotiahla na Prievidzu, čiže nás čaká ešte mimoriadne zaujímavý boj o 6. miesto. Z tohto dôvodu potrebuje tím z hornej Nitry čo najskôr ukončiť čakanie na víťazstvo a konečne dvojbodovo zabrať. Rovnako ako ich rival, tak aj Prievidza má zatiaľ na konte len jednu výhru vonku v tejto sezóne. "Čaká nás ťažký súper, ktorý hrá vo forme, je na víťaznej vlne a v domácich zápasoch takmer vôbec neprehráva. Určite to nebude ľahké stretnutie, ale musíme sa sústrediť sami na seba. Určite chceme odohrať lepší zápas ako náš posledný v Bratislave," vyjadril sa tréner Maroš Helmecy.

Kto píska: Marek Kúkelčík, Martin Margala, Jozef Stopka

Na čo sa zamerať: Na to, či niektorý z tímov poruší svoj doterajší ofenzívny, respektíve defenzívny potenciál. Inter počas svojej aktuálnej série inkasuje v priemer 74,5 bodu na zápas. Prievidza pri momentálnej šnúre dáva len 71 bodov na stretnutie. Dočkáme sa skôr útočného, či obranného basketbalu?

Kde sledovať:

Foto: Vladimír Dorňák