• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Úvodné tri zápasy 36. kola Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy sa už odohrali, kolo uzatvorí dvojiac štvrtkových dohrávok. 

MBK SPU Nitra - MBK Lučenec

Mestská športová hala, štvrtok 2. marca o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: Youtube

Delegácia rozhodcov: Roman Lamoš, Marek Turčin, Martin Margala

Čo je potrebné vedieť: Transformácia nitrianskeho celku pokračovala aj v závere prestupového obdobia, tím trénera Ľubomíra Urbana angažoval do svojich radov mládežníckych reprezentantov Jakuba Merešša s Adamom Zaťkom. Po prekvapivom víťazstve na Karlovke by Nitrania radili potešili svojich fanúšikov aj pred domácim publikom. V ceste im bude stáť Lučenec, ktorý aktuálne bojuje o siedmu pozíciu. Na ňu sa môže dostať v prípade štvrtkového triumfu pod Zoborom. Nováčik počas víkendu prehral o 16 bodov s Komárnom, ako jeden z mála tímu sa však v závere prestupového termínu neposilnil.

Kto proti komu: V domácom tíme by sme zamerali na nové tváre, ale aj na obnovenú spoluprácu Merešša s Rožánekom, ktorá fungovala v drese Žiliny. Na strane Lučenca sa ukáže, ako sa javí tím v plnej sile. 

Čísla, čísla, čísla: Posledné domáce víťazstvo Nitry sa datuje ešte k 16. novembru 2016, keď doma zdolali Spišskú Novú Ves 76:72. Lučenec potrebuje zbierať výhry aj vonku, zatiaľ ich majú na konte len štyri. 

Povedali pred zápasom:

Adam Samek (hráč Nitry): "Musíme nadviazať na zlepšený výkon, ktorý sme podali na Karlovke. Od začiatku musíme hrať agresívne v obrane a strážiť si doskok. V útoku zas dodržiavať naše systémy. Hráme doma po dlhšej dobe, tak verím že to bude dobrý zápas."

Aaron Rountree (hráč Lučenca): "Napriek prehre s Komárnom, sa na zápas v Nitre tešíme a chceme ukázať, že sme hladní po víťazstvách. Veľmi nás teší skutočnosť, že budeme môcť nastúpiť v plnej zostave a nebudeme sa už musieť vysporiadať so žiadnymi disciplinárnymi trestmi tesne pred zápasom. Nitra dokázala uspieť na Karlovke, čo určite nesmieme brať na ľahkú váhu. My sme však pripravení a odhodlaní a dúfame, že sa práve v tomto zápase opäť naladíme na víťaznú vlnu."

 

MBK Rieker COM-therm Komárno - BK Levickí Patrioti

Mestská športová hala, štvrtok 2. marca o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: 213 a Youtube

Delegácia rozhodcov: Pavel Fuska, Marek Kúkelčík, Stanislav Bara

Čo je potrebné vedieť: Nik iný sa v aktuálnom ročníku nestretáva tak často ako celky Komárna a Levíc. Celkovo ide už o ich šiesty vzájomný zápas a opäť raz sa mu môže prikladať veľká dôležitosť. "Obuvníci" chytili výbornú formu, v lige ťahajú spomedzi všetkých druhú najdlšiu sériu víťazstiev, aktuálne ich majú na kote už štyri. Darí sa im aj v Alpsko-jadranskom pohári, kde sa dostali cez slovinský Zlatorog Laško do finále. Práve utorňajšia prehra 67:72 však mohla stáť zverencov trénera Richarda Ďuriša mnoho síl. Patrioti si naproti tomu počas víkendu pripísali hladké domáce víťazstvo nad Spišskou Novou Vsou a svoj káder vystužili o bývalého hráča Komárna T.J. Bannistera.

Kto proti komu: Všetky možné mikrosúboje zatieni jedna vec - návrat Bannistera do prostredia, v ktorom sa radoval z rôznych úspechov na Slovensku. Proti nemu bude stáť zdatný súper, v dobrej forme hrajúci slovinský rozohrávač Boban Tomič. 

Čísla, čísla, čísla: Kým v úvode sezóny víťazil levický celok (tri víťazstvá za sebou), tak teraz sa vo vzájomných súbojoch radovali zo zisku dvoch bodov hráči Komárna (dva triumfy v rade).

Povedali pred zápasom:

Wayne Langston (hráč Komárna): "Hoci sme mali len jeden deň na prípravu pred dôležitým zápasom proti Leviciam, verím, že sa nám podarí zopakovať náš výkon najmä v obrane aspoň tak, ako tomu bolo v utorok so silným slovinským súperom. Určite to bude zaujímavý zápas, nebudeme sa vyhovárať na krátky čas na prípravu, určite zo seba vydáme maximum a radi by sme potešili seba, ale aj našich fanúšikov, ktorých týmto srdečne pozývam na toto derby proti posilnenému kvalitnému súperovi."

Žarko Djurič (hráč Levíc): "Čaká nás ťažký súper, tím, ktorý má momentálne možno najlepšiu formu v súťaži. Hrali sme proti nim už päť zápasov v tejto sezóne, takže sa dokonale navzájom poznáme. Máme nového hráča, ktorý verím, že nám pomôže byť lepším družstvom. Ideme sa do Komárna pobiť o víťazstvo."

Foto: Vladimír Dorňák