• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Skupinová fáza FIBA Europe Cupu vstupuje do svojej druhej polovice, úradujúci majster sa pokúsi zaknihovať prvé víťazstvo na pôde bieloruského Minsku.

Prvé vzájomný duel nedopadol pre zverencov Andjelka Mandiča úspešne, vo svojom prechodnom domove podľahli favoritovi skupiny hladko 68:90. Po troch zápasoch ostali hráči Komárna ako jediný tím skupiny bez víťazstva, ale treba povedať, že k nemu boli nie raz blízko. Asi najviac ich bude mrzieť tesná prehra 82:83 proti bulharskému Rilski, ktorá mohla výraznejšie zvýšiť postupové šance lodiarov do ďalšej fázy. Nič však nie je stratené, na palubovku Minsku určite necestovalo Komárno s porazeneckou náladou. „Do Minsku ideme s cieľom odohrať dobrý zápas, určite lepší ako ten prvý. Podľa priebehu prvého vzájomného zápasu sa musíme zlepšiť hlavne v obrane a kontrole doskoku. Ak budeme tieto dve veci kontrolovať, tak nás čaká veľmi zaujímavý zápas,“ myslí si tréner Komárna Mandič.

Jeho slová potvrdzujú aj fakt, že Minsk prekvapujúco stratil dobre rozohraný zápas proti Kataji. Fínskemu majstrovi podľahol 82:88, čím si zaknihoval prvú prehru v skupine. Vo VTB lige si mierne napravili chuť, kde sa im podarilo poraziť trápiacu sa kazašskú Astanu 83:82 až po predĺžení. Fantastickým výkonom sa v tomto stretnutí blysol krídelník Anthony Hillard, autor 37 bodov, 11 doskokov a 3 asistencií. Dobrú formu ukazuje tiež bieloruský reprezentant Ivan Maras, na víťazstve sa v poslednom zápase podieľal 23 bodmi, 13 doskokmi a 3 asistenciami. Zle na tom nie je ani slovenský majster, víťazstvom nad Svitom natiahol svoju víťaznú sériu na 8 stretnutí, avšak európska konfrontácia je niečo iné ako zápolenie v Eurovia SBL, čo potvrdzujú aj slová Jana Kratochvíla: „Minsk je určite najsilnejším tímom našej skupiny, preto do Minsku nejdeme ako favoriti. Nemáme však čo stratiť a ideme si schuti zahrať proti kvalitnému družstvu, nazbierať skúsenosti a zabojovať o dobrý výsledok. Škoda, že sme posledný zápas v Samokove nedotiahli do víťazného konca. Určite sme boli lepším tímom a väčšiu časť zápasu sme aj viedli, ale domáci boli tí šťastnejší, ktorí nakoniec vyhrali.“ Komárno začína svoj duel v Minsku už o 17:00 a stretnutie budete môcť sledovať aj prostredníctvom nášho webu.

FOTO: DANIEL FAIX