• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

December bude v Slovenskej basketbalovej lige v znamení maratónu dohrávok a predohrávok, keďže treba hlavne dobehnúť zameškané. O jednu z nich sa postarajú Levice s Prievidzou, konkrétne si dohrajú svoj duel v rámci 15. kola.

  

SBL 2020/2021 - 15. kolo (streda 2. decembra o 18.00 h):

Patrioti Levice - BC Prievidza

K zápasu: Tieto dva celky sa už mali stretnúť tesne pred reprezentačnou prestávkou, vtedy však bola z dôvody ochrany reprezentantov liga dočasne prerušená. Oba tímy sú v diametrálne odlišnej situácii. Domáci basketbalisti majú v rámci SBL najlepšiu fazónu (4 výhry po sebe), v reprezentácii mali najviac zástupcov (5 v slovenskej a 1 v bulharskej), takže tréningový proces Patriotov bol iný, ako tomu bolo pred povinnou pauzou. Navyše tím sužujú zdravotné problémy, otázne je, či bude k dispozícii Patrik Pažický, Martin Bachan alebo Samuel Volárik. "Po dlhšej pauze od ligových zápasov, hráme na domácej palubovke proti Prievidzi. Tá sa počas prestávky posilnila, určite to nebude jednoduchý zápas. Dôležité bude celý čas hrať koncentrovane. Naposledy sme u nich prehrali o bod, takže rozhodne im máme čo vracať a verím, že uspejeme," vyhlásil krídelník Patriotov David Abrhám. 

Prievidza má naproti tomu za sebou dobrovoľnú karanténu, keďže v jej družstve sa objavil iba jeden pozitívny prípad na koronavírus. Počas zápasového voľna prišlo k nečakanej rošáde v kádri BC, z rodinných dôvodov opustil tím Američan Zac Seljaas. Na jeho miesto prišiel dobre známy krajan Grant Sitton. Jeho účasť v stredajšom stretnutí je však otázna. Čo sa týka formy v SBL, tak Prievidza prehrala predchádzajúce dve stretnutia. V oboch prípadoch stratila šancu na víťazstvo až v koncovke (s Lučencom prehrala 72:78 a 71:77). Práve svojho najbližšieho súpera Prievidžania naposledy zdolali, tiež to bolo po dráme (76:75) a prišlo k tomu na domácej palubovke. "Po poslednom vzájomnom zápase, ktorý sme odohrali v Prievidzi, nám Levice určite nedarujú ani centimeter palubovky. Musíme sa snažiť hrať našu hru, bojovať od začiatku až do konca a na tom stavať náš výkon počas celých 40 minút," myslí si tréner BC Maroš Helmecy.

Kto píska: Anton Šarišský, Tomáš Doušek, Stanislav Bara

Na čo sa zamerať: Vyberáme si súboj rozohrávačov, ktorý určite bude pre mnohých atraktívny. Šimon Krajčovič a Matej Majerčák majú za sebou spoločné pôsobenie v reprezentácii, na ligovej scéne patria k oporám svojho družstva. Kto bude výraznejším ťahúňom pre svoj kolektív?

Kde sledovať:

Foto: Lukáš Droppan