• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Dlhšiu ligovú prestávku preruší dohrávka 13. kola Slovenskej basketbalovej ligy, ktorá bude zároveň definitívnou bodkou za prvou polovicou základnej časti. Pôjde spokojnejšia sviatkovať Inter alebo Prievidza? Ktorá víťazná séria bude po stretnutí na Pasienkoch pokračovať?

SBL 2019/2020 - 13. kolo:

Inter Bratislava - BC Prievidza

Eurovia aréna, nedeľa 22. decembra o 16.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Anton Šarišský, Martin Margala, Stanislav Bara

Prvýkrát od neslávne predčasne ukončeného stretnutia, sa proti sebe postaví aktuálny majster a vicemajster. Zároveň to bude stret dvoch víťazných sérií, čiže jedna z nich poputuje pred sviatkami do zabudnutia. Začneme pohľadom na momentálneho ligového lídra, "žlto-čierni" sa v druhej štvrtine základnej časti nadýchli k päťzápasovej šnúre víťazstiev. Zverencom trénera Aramisa Nagliča sa darí aj napriek tomu, že družstvo stále trápia zranenia. Otázny je štart rozohrávačskeho dua Goran Bulatovič a Mário Ihring, čoraz bližšie sa blíži k návratu pivot Michael Fusek. Pred All-Stars zápasom zvládol Inter dôležitý duel s Levicami, doma ich zdolal po vynikajúcom obrate 81:75. "Aj Prievidza v poslednom období hrá v lepšej forme, preto očakávam ťažký zápas. Hráme proti súperovi, ktorý je veľmi skúsený. Zvlášť by som mohol spomenúť trio Jovanovič – Gačeša – Delič. Sú fyzicky silní, možno trocha ťažší, ale pre nás to určite bude náročné stretnutie. Nemáme Bulatoviča, skúsime však vymyslieť iné opcie. Prievidzu rešpektujeme a uvedomujeme si, že predvianočné zápas niekedy nedopadnú dobre pre výpadky v koncentrácii. Dúfam, že chlapci rozumejú, že je to zápas ako každý iný a pre nás dôležitý," povedal pred stretnutím kouč bratislavského tímu Aramis Naglič.

Tri zápasy po sebe neokúsili chuť prehry basketbalisti Prievidze, aj z tohto pohľadu sa môžu dotiahnuť na duo Lučenec a Levice. O to viac môže zverencov trénera Tihomira Bujana mrzieť práve kontumačná prehra s ich najbližším súperom, pretože by v prípade výhry mali rovnaký počet bodov ako práve druhý, respektíve tretí celok tabuľky. To je však už história, "Hornonitrania" sa v závere kalendárneho roka nadýchli k dobrým výkonom, keď postupne zdolali Žilinu, Spišskú Novú Ves a Svit. "Podtatrancov" vybehli doma celkom hladko - 87:62. "Čaká nás veľmi náročný súper, ktorý je lídrom tabuľky. Chceme sa sústrediť na to, aby sme odovzdali všetku našu energiu v obrane aj v útoku. Je to náš posledný zápas pred Vianocami a verím, že na ihrisku necháme všetko, potešíme oko náročného prievidzského diváka a pobijeme sa o čo najlepší výsledok," uviedol asistent trénera Prievidze Maroš Helmecy.

Foto: Lukáš Droppan