• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Nový týždeň, ďalšia dohrávka, tentoraz sa uzatvorí 11. kolo SBL. V krátkom čase si opäť zmerajú v rámci hornonitrianskeho derby sily Handlová a Prievidza. Priblížia sa domáci svojmu rivalovi alebo zvýšia hostia svoj náskok?

SBL 2020/2021 - 11. kolo (pondelok 14. decembra, 18.00 h):

MBK Baník Handlová - BC Prievidza 

K zápasu: V hre sú cenné dva body, poďme sa pozrieť na fazónu jednotlivých tímov. Handlová čaká na víťazstvo už tri zápasy, túto sériu sa jej nepodarilo zlomiť v Leviciach, kde prehrala po dobrom výkone 79:91. Čo je však dôležitejšie, ako výsledok je, že stretnutie nedohrala kľúčová opora tímu Goran Bulatovič. Jeho štart v tradičnom derby je otázny. "Čaká nás ďalší náročný zápas. Do tretice odohráme banícke derby s Prievidzou. Doposiaľ sme na hostí recept nenašli a preto očakávam, že sa o prvé víťazstvo pobijeme tak, ako sa patrí. Prievidžania majú veľmi dobrých individualistov a v aktuálnom období predvádzajú skvelé výkony. Na ich súpisku pribudol Grant Sitton, ktorý priniesol do šatne nový impulz. Nesmieme zaspať v obrane a musíme do nej vložiť podstatne viac, ako v predošlých dvoch zápoleniach. Otázny zostáva štart Gorana Bulatoviča, ktorý sa v poslednom zápase zranil. V tejto chvíli teda neviem povedať, s akou rotáciou nastúpime, no za každých okolností musíme bojovať. Viem, že prechádzame zlým obdobím, ale i napriek súčasným problémom musíme ukázať charakter a minimálne takú energiu, akú sme odovzdali v poslednom zápase v Leviciach," vyhlásil pred zápasom tréner "baníkov" Danilo Rakočevič. 

Prievidza je na tom o čosi lepšie, aj keď predchádzajúce dva zápasy prehrala. V sobotu však predviedla na Spiši takmer dokonalý obrat, len malý kúsok ju delil od cenného triumfu (76:79). Teraz má pred sebou jasné ciele - zdolať aj v treťom vzájomnom meraní síl svoj tradičného rivala, zmazať nulu od kolónky výhier vonku a opäť sa bodovo dotiahnuť na piaty Inter Bratislava. "Každé jedno derby, ktoré som v živote zažil, bolo nabité emóciami, intenzitou a energiou a nič iné neočakávam ani od tohto stretnutia. Vôbec pritom nie je podstatné na akom mieste v tabuľke sa tímy nachádzajú. Musíme hrať tímovo, tak ako sme predviedli v posledných zápasoch. Hornonitrianske derby podľa mňa rozhodne energia, prístup, obrana a detaily. Máme náročný program, ale ten majú všetci. Treba to rešpektovať a pripraviť sa na to," myslí si generálny manažér BC Marko Batina. 

Kto píska: Zdenko Tomašovič, Roman Lamoš, Jakub Izák

Na čo sa zamerať: Otázny štart Gorana Bulatoviča natíska otázku, či práve post rozohrávača bude kľúčový pre tento zápas. Kto bude dirigovať hru Handlovej a ako na to zareaguje na hosťujúcej strane Matej Majerčák a jeho spoluhráči?

Kde sledovať:

Foto: Ladislav Szibilla